21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Animation για την παρθενική πτήση του ευρωπαϊκού πυραύλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον πύραυλο Ariane 5 να πραγματοποιεί την τελευταία αποστολή του τον περασμένο Ιούνιο, η Arianespace ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή του διαδόχου (Ariane 6), και μάλιστα αποκάλυψε ότι η παρθενική πτήση θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Ιουνίου 2024.

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία μοιράστηκε ένα νέο – animation που παρουσιάζει το όραμα της το μέλλον των εκτοξεύσεων με τον Ariane 6, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα διάφορα στάδια της διαδικασίας. Η Arianespace κατασκευάζει δύο εκδόσεις του νέου πυραύλου, με την Ariane 62 να διαθέτει 2 boosters και την Ariane 64 τους διπλάσιους.

Με ύψος κάτι παραπάνω από 60 μέτρα, ο Ariane 6 θα ζυγίζει περίπου 900 τόνους όταν θα πετά με πλήρες φορτίο, βάρος που αντιστοιχεί σε 1.5 αεροπλάνο Airbus A380.

Το ανώτερο τμήμα του πύραυλο (Vinci) τροφοδοτείται με υγρό υδρογόνο και οξυγόνο, και μπορεί να σταματά και να ξεκινά πολλές φορές, με αποτέλεσμα να είναι ιδανική λύση για αποστολές πολλαπλών δορυφόρων που τίθενται σε διαφορετικές τροχιές. Χάριν σε αυτό, η Arianespace θα μπορεί να εξυπηρετεί στην ίδια πτήση πολλές εταιρείες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των αποστολών τόσο για την ίδια, όσο και για τους συνεργάτες της.

Αφότου αφήσει τους δορυφόρους, το ανώτερο τμήμα του Ariane 6 θα βγαίνει εκτός τροχιάς και θα αυτοαναφλέγεται στην ατμόσφαιρα της Γης εξασφαλίζοντας ότι δεν θα δημιουργήσει επιπλέον «διαστημικά σκουπίδια» που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τους δορυφόρους που κινούνται σε παρόμοιο ύψος.

Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του Ariane 6 ξεκίνησε το 2014 με την συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από 13 Ευρωπαϊκές χώρες, και ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πετάξει το 2020.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό