21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Amgen και Adaptive Biotechnologies ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεργασία με στόχο την ανακάλυψη και ανάπτυξη πλήρως ανθρώπινων αντισωμάτων εξουδετέρωσης που θα στοχεύουν στον SARS-CoV-2 για την πιθανή πρόληψη ή θεραπεία της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν οι εταιρείες Amgen και Adaptive Biotechnologies.

Με αυτή τη συνεργασία η πλατφόρμα ανοσολογικής ιατρικής της Adaptive για τον εντοπισμό αποτελεσματικών αντισωμάτων εξουδετέρωσης ιών και η εμπειρία της Amgen στην ανοσολογία και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών αντισωμάτων θα λειτουργήσουν θετικά ως προς την επίτευξη του στόχου. Δεδομένης της ταχέως αυξανόμενης συχνότητας στην εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως, οι εταιρείες θα αρχίσουν να εργάζονται αμέσως και θα οριστικοποιήσουν τις οικονομικές λεπτομέρειες και τους όρους τις επόμενες εβδομάδες.

Τα αντισώματα υπερασπίζονται τα υγιή κύτταρα με την παρεμβολή στη βιολογική λειτουργία του εισβάλλοντος ιού. Αυτά τα αντισώματα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ενός ατόμου που καταπολεμά επί του παρόντος την ασθένεια, αλλά μπορούν να χορηγηθούν και σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον SARS-CoV-2, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Adaptive θα επεκτείνει την πλατφόρμα για την ταχεία διαλογή της ευρείας γενετικής ποικιλομορφίας των υποδοχέων των Β κυττάρων από άτομα που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Αυτό επιτρέπει την ταυτοποίηση δεκάδων χιλιάδων φυσικών αντισωμάτων που εντοπίζονται σε επιζήσαντες της νόσου COVID-19 και την επιλογή αυτών που εξουδετερώνουν τον ιό SARS-CoV-2. Στη συνέχεια, η Amgen θα αξιοποιήσει τις ικανότητές της στον τομέα της μηχανικής αντισωμάτων και της ανάπτυξης φαρμάκων παγκοσμίως ώστε να επιλέξει, να αναπτύξει και να παράξει αντισώματα σχεδιασμένα να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν το SARS-CoV-2. Η deCODE Genetics, θυγατρική της Amgen στην Ισλανδία, θα παρέχει γενετικές πληροφορίες από ασθενείς που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τη νόσο COVID-19.

Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας, ώστε να επιτραπεί και στις δύο πλευρές να ξεκινήσουν αμέσως τις σχετικές ερευνητικές προσπάθειες, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να υλοποιηθεί ένα συμφωνητικό συνεργασίας και αδειοδότησης. Οι όροι της συμφωνίας δεν διατίθενται προς δημοσιοποίηση. Και οι δύο εταιρείες επιδιώκουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ενός πιθανού αντισώματος έναντι της νόσου COVID-19 όσο το δυνατόν ταχύτερα για ασθενείς που έχουν ανάγκη.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό