19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Alfa Romeo Milano – Ντεμπούτο στις 10 Απριλίου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Άδειασε το ημερολόγιο σου. Ρύθμισε το πρόγραμμα σου. Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη Milano θα παρουσιαστεί στο… Μιλάνο και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στη μαγεία του Internet στις 10 Απριλίου. Προς το παρόν, το ολοκαίνουριο entry-level μοντέλο της ιταλικής μάρκας βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών στην πίστα του Balocco υπό το άγρυπνο βλέμμα μίας ομάδας μηχανικών που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η ίδια ομάδα που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε projects όπως η 4C, η 8C, οι Giulia και Stelvio Quadrifoglio και η Giulia GTA ενώ όταν ολοκληρωθεί η δουλειά τους στην Milano θα στρέψουν ξανά την προσοχή τους στην εξωτική 33 Stradale. Την καθοδήγηση των μηχανικών έχει αναλάβει ο ειδικός Domenico Bagnasco ενώ στην ηγεσία του project είναι ο Stefano Careda που έχει πλούσια ιστορία στην Alfa Romeo με το πιο πρόσφατο παράδειγμα της δουλειάς του να είναι η plug-in υβριδική Tonale Q4 με τους 280 ίππους.

Απόλυτη προτεραιότητα για την Alfa Romeo Milano είναι η διασφάλιση των δυναμικών χαρακτηριστικών της. Του DNA της ιταλικής μάρκας αν προτιμάς και αυτό είναι από μόνο του μία τεράστια πρόκληση δεδομένου ότι η Milano είναι το πρώτο B-segment μοντέλο της Alfa Romeo μετά την MiTo και ότι είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Όποιος πιστεύει ότι η εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου είναι απλή υπόθεση, πλανάται πλάνη οικτρά και η διαδικασία γίνεται πολλές φορές δυσκολότερη όταν το εν λόγω μοντέλο πρέπει να έχει κορυφαία για την κατηγορία του οδική συμπεριφορά χωρίς να θυσιάζει την πολυτέλεια, την άνεση ή την ποιότητα κύλισης και το ραφινάρισμα. Την τεχνική εξέλιξη της Milano έχει αναλάβει ο Luigi Domenichelli – αυτός είναι που πρέπει να ενσωματώσει και να επαληθεύσει όλα τα υποσυστήματα του οχήματος όσον αφορά στις επιδόσεις, την αξιοπιστία και την άνεση. Φιλόδοξο το project αλλά σε καμία περίπτωση αδύνατο αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους.

Όσον αφορά στην Alfa Romeo Milano, η εταιρία κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της προς το παρόν. Υποθέτουμε ότι χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το Jeep Avenger και το Fiat 600 και αυτό σημαίνει ότι ενώ πρωτίστως είναι αμιγώς ηλεκτρικό, πιθανότατα διαθέσιμο με κίνηση στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς που σημαίνει με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, θα λανσαριστεί στην αγορά και μία υβριδική έκδοση. Ίσως όχι από την αρχή αλλά αργότερα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Alfa Romeo να μην αποκλείσει κάποιο μεγάλο μέρος της αγοράς καθώς η ίδια η εταιρία προβλέπει ότι η Milano θα είναι υπεύθυνη για το 40% των πωλήσεων της παγκοσμίως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντας μέρος του ομίλου Stellantis και όντας αμιγώς ηλεκτρική, η Milano δεν πρόκειται να μπει σε κάποιον πόλεμο τιμών για να πετύχει τον επιθυμητό όγκο πωλήσεων. Κάτι τέτοιο όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Stellantis, Carlos Tavares, είναι αντιπαραγωγικό και μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κάτι κακό…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό