24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Alfa Romeo Giulia GTAm Coupe: Πάρα πολύ καλή για να είναι αληθινή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Ιταλία, η Alfa Romeo Giulia GTAm είναι ένα από τα πιο ακριβά sedan στον κόσμο. Η hardcore Giulia Gran Turismo Alleggerita Modificata δεν έχει πίσω καθίσματα, όποτε γεννάται το ερώτημα: Ποιος ο λόγος να έχει πίσω πόρτες;

Η λόγος είναι απλός, θα απαιτούσε μεγαλύτερη επένδυση από την πλευρά της Alfa για να δημιουργήσει ένα νέο σώμα, το οποίο δεν θα είχε νόημα από οικονομική άποψη, δεδομένου ότι η GTAm περιορίζεται σε μόλις 500 μονάδες, μαζί με την GTA.

Οι φίλοι μας στο Car Lifestyle στο Instagram μας έστειλαν ένα rendering, που δείχνει την Giulia GTAm σε έκδοση coupe. Η πανέμορφη Alfa είναι όμως ένα σχέδιο, ένα όνειρο καλύτερα, καθώς η Alfa Romeo δεν έχει καμία πρόθεση να παρουσιάσει μια έκδοση coupe του σπορ sedan της.

Στην πραγματικότητα, μην περιμένετε ένα νέο κουπέ, αφού η αναβίωση των 8C και GTV ακυρώθηκε. Η 4C έχει χαμηλή ζήτηση και μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα για τη Giulietta, οπότε πηγαίνουν για “εκτέλεση” φέτος. Η ιταλική μάρκα γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει χρήματα στην κατηγορία SUV, γι’ αυτό η Stelvio θα ενωθεί με τη μικρότερη Tonale το 2021 και με ένα crossover subcompact να έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2022.

Όσο για τους Alfisti που θέλουν να δουν ένα νέο coupe, η πραγματικότητα είναι σκληρή, η ζήτηση δεν θα είναι αρκετά υψηλή για να δικαιολογήσει το κόστος ανάπτυξης. Σκεφτείτε την τιμή που θα ζητά η εταιρία για την coupe, καθώς πιθανότατα θα είναι ακόμη πιο ακριβή από την Giulia GTAm, η οποία κοστίζει 180.000. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να ονειρευόμαστε μια δίθυρη Giulia ή να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο με τη σκέψη μιας πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης GTA/GTAm.

: Car Lifestyle / Instagram

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό