16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Akira Toriyama: Πέθανε ο δημιουργός του μάνγκα «Dragon Ball» σε ηλικία 68 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «Dragon Ball», το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1984 στο περιοδικό κόμικς «Weekly Shonen Jump», μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιγνίδια και τηλεοπτικές σειρές

Ο Ιάπωνας δημιουργός κόμικς μάνγκα, Ακίρα Τοριγιάμα, γνωστός για πολύ δημοφιλή κόμικς όπως τα «Dragon Ball» και «Dr. Slump», πέθανε την 1η Μαρτίου, σε ηλικία 68 ετών, από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος του, ο Shueisha.

Το «Dragon Ball», το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1984 στο περιοδικό κόμικς Weekly Shonen Jump, μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιγνίδια και τηλεοπτικές σειρές, που έκαναν πολλές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες.

Akira Toriyama, creator of Dragon Ball manga series, dies aged 68 https://t.co/10jtLT0g1A

— Guardian news (@guardiannews) March 8, 2024

Ο Τοριγιάμα ήταν επίσης γνωστός ως σχεδιαστής χαρακτήρων και τεράτων στην πολύ επιτυχημένη σειρά του παιγνιδιού ρόλων «Dragon Quest».

Dragon Ball: Japan manga creator Akira Toriyama dies https://t.co/H2kg3utvQw

— BBC News (World) (@BBCWorld) March 8, 2024

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Ακίρα Τοριγιάμα για το δώρο που άφησε σ’ αυτή τη γη. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς το Dragon Ball», έγραψε θαυμαστής του στον επίσημο ιστότοπο του «Dragon Ball».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό