20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Abarth Classiche 1300 OT – Πάθος και ταχύτητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Abarth είναι έτοιμη να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της αλλά εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με το παρελθόν. Γι’ αυτό από τη μία πλευρά, το μέλλον της, είναι το Abarth 600e των 240 ίππων μηδενικών εκπομπών και από την άλλη μοντέλα όπως το Abarth Classiche 1300 OT που σχεδιάστηκε από την Heritage ως φόρος τιμής στο αυθεντικό και τις αγωνιστικές επιτυχίες του σχεδόν μισό αιώνα πίσω. Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση που αποτελεί μέρος του “Reloaded by Creators” προγράμματος της Heritage δίνει την δυνατότητα στους οπαδούς της μάρκας να κάνουν δική τους μία μοντέρνα επανεκτέλεση ενός από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Abarth από την δεκαετία του ’60.

Με το ελαφρύ και αεροδυναμικό αμάξωμα από fiberglass και ένα χαρακτηριστικό “περισκόπιο” που επέτρεπε την είσοδο του φρέσκου αέρα στην καμπίνα, το OT 1300 έγινε πολύ γρήγορα ένα σύμβολο καινοτομίας για την Abarth και αυτές τις διαχρονικές αξίες τιμά με το Abarth Classiche 1300 OT η ιταλική εταιρία. Και το κάνει με στιλ, επιδόσεις και ιστορικότητα, με ένα ένα μοντέλο το οποίο βασίζεται στο Abarth Classiche 1000 SP, το οποίο με την σειρά του βασιζόταν στην Alfa  Romeo 4C. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένας άτυπος κύκλος και οι οπαδοί της μάρκας έχουν την ευκαιρία να κάνουν δικό τους ένα κομμάτι της ιστορίας και μάλιστα, αυτό είναι ένα κομμάτι που συνδυάζει το ανθρακονημάτινο monocoque της 4C με ένα πλήρως ανθρακονημάτινο αμάξωμα και διακοσμείται από διάφορες ρετρό πινελιές που λειτουργούν και ως αναφορές στο αυθεντικό – βλ. το χαρακτηριστικό “περισκόπιο”, το κάλυμμα του κινητήρα από plexiglass κ.ά.

Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου περιορισμένης παραγωγής της Abarth έγινε με μία… μινιατούρα σε κλίμακα 1:3 και όπως αναφέρει η ιταλική μάρκα, το 1300 OT είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία. Το θέμα είναι ότι θα κατασκευαστούν μόλις 5 αντίτυπα και ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί sold-out, η Abarth αρνείται να αποκαλύψει την τιμή της ειδικής έκδοσης. Να θυμίσουμε ότι κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβεται όπως προείπαμε ένα ανθρακονημάτινο, monocoque πλαίσιο και ένας αλουμινένιος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.75 λίτρων ο οποίος παράγει 240 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και επιταχύνει το πανάλαφρο όχημα στα 100 km/h σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα. Δεν γνωρίζουμε αν τα ίδια νούμερα επαναλαμβάνονται και στο Abarth Classiche 1300 OT αλλά δεν έχουμε λόγο και να υποθέσουμε οτιδήποτε διαφορετικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό