23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Βόμβα» από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές, άνοιξε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ. Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ενώ αυτή συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το απόγευμα. Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη του κόμματος και εάν εστάλη ορθώς, ανέφερε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

Ο Γιώργος Τσίπρας άσκησε κριτική και στον όρο «αδιαμεσολάβητο», που χρησιμοποιεί ο κ. Κασσελάκης. «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη, είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”» είπε. Όπως διευκρίνισε «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται». Σημείωσε δε, ότι «εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι».

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να φύγει, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές», λέγοντας ότι μετά θα υπάρξει εκ νέου διάλογος. «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα», είπε.

Στην ερώτηση τέλος περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό