17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

6 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εφαρμογή είναι από την ΕΛΑ.Σ. η υλοποίηση του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές και εστίες όπου διαπιστώνεται έντονη παραβατικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής, στη Δυτική Αττική, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μία οικία, ελέγχθηκαν 87 άτομα και 41 οχήματα, προσήχθησαν 3 άτομα, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν 0,5 γρ. κοκαΐνης.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 6 άτομα: 3 για ρευματοκλοπή, ένα για ναρκωτικά και 2 για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.), ενώ επιπλέον διακόπηκε η παράνομη σύνδεση με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ σε 3 οικίες.

Ανάλογες ειδικές επιχειρήσεις σε περιοχές με όξυνση της παραβατικότητας έχουν πραγματοποιηθεί και προ ημερών. Συγκεκριμένα, στο διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 11 Οκτωβρίου, έγιναν 4.113 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.632 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κλοπές, εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, λειτουργία παράνομων χυτηρίων, παράνομη οπλοφορία κλπ.

Οι ειδικές αυτές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας με σκοπό την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό