20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

6 νεκροί σε συντριβή μικρού αεροπλάνου σε ορεινή περιοχή δυτικά του Κάλγκαρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή μικρού αεροπλάνου στην ορεινή περιοχή δυτικά του Κάλγκαρι.

Σύμφωνα με την καναδική έφιππη αστυνομία, RCMP, με πέντε επιβάτες και έναν πιλότο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Σπρίνγκμπανκ κοντά στο Κάλγκαρι το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) με προορισμό το Σάλμον Αρμ, στη Βρετανική Κολομβία. Το αεροπλάνο ήταν καθ’ οδόν προς το Σάλμον Αρμ για εκκλησιαστική λειτουργία.

Συγγενείς των επιβατών έχασαν την επαφή με το αεροπλάνο περίπου στις 9:30 μ.μ. Οι ανησυχίες αυξήθηκαν όταν αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος είχε καθυστερήσει στη 1:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, κάτι που προκάλεσε την έναρξη επιχείρησης έρευνας. Ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης οδήγησε τα πληρώματα στο σημείο της συντριβής σε μια ορεινή περιοχή που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι.

Η μοίρα της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας, RCAF, που είχε αναλάβει την έρευνα, εντόπισε το σημείο της συντριβής και, με τη βοήθεια της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης των πάρκων της Αλμπέρτα, αναζήτησε επιζώντες. Ωστόσο και οι έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο είχαν σκοτωθεί, είπε ο εκπρόσωπος της RCMP, σμηνίας Ράιαν Σίνγκλετον.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των θυμάτων.

Το σημείο της συντριβής παρουσίαζε σημαντικές προκλήσεις λόγω του δύσκολου εδάφους. Η Alberta Parks Mountain Rescue, η Βασιλική Καναδική Αεροπορία, η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης Kananaskis και άλλες υπηρεσίες συνεργάστηκαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Η ανάκτηση των πτωμάτων του πιλότου και των επιβατών ήταν πολύ απαιτητική λόγω του δύσκολου ανάγλυφου του εδάφους. Ωστόσο και τα έξι πτώματα ανακτήθηκαν με επιτυχία», είπε ο Σίνγκλετον, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών στον Καναδά διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό