18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

5 το πρωί: Το Ισραήλ εντός της Γάζας – Τα νέα επιδόματα που εξετάζει η κυβέρνηση – Ο θάνατος του Matthew Perry

Ειδήσεις Ελλάδα

1

Στη Γάζα το μέτωπο του πολέμουΣυγκρούσεις: Μάχες μεταξύ του στρατού του Ισραήλ και της Χαμάς σημειώνονται εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περισσότερα στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περισσότερες από 450 θέσεις της Χαμάς.Καλεί για επείγουσα απομάκρυνση: Ο ισραηλινός στρατός διαμήνυσε ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους της Πόλης της Γάζας να εκκενώσουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα».Νέος αριθμός ομήρων: Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

2

Πότε θα επέλθει η διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ;Διάλυση: Δεν υφίστανται πλέον μάχες χαρακωμάτων, αλλά ανοιχτός πόλεμος στο ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια θέα με εκατέρωθεν όχι απλά αιχμές και καρφιά, αλλά κατηγορίες, ακόμα και προσβολές. Και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι: πότε ακριβώς θα επέλθει η διάσπαση του κόμματος;Σε αναμονή για την έξοδο: Η «Ομπρέλα» είναι σε τροχιά εξόδου και μένει να φανεί πότε θα γίνει και η ανεξαρτητοποίηση από την ΚΟ του κ. Τσακαλώτου, όπως συζητείται. Αντίθετα, ο άλλος πόλος, η Εφη Αχτσιόγλου με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο εμμένουν στη γραμμή για άμεση σύγκληση Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.Πότε καθαρίζει το τοπίο: Πλέον, εκτός απροόπτου και με βάση τα τωρινά δεδομένα, καθώς όλα αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και 12 Νοεμβρίου.NewsletterΠέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα

3

Έρχεται χριστουγεννιάτικος μποναμάς και επίδομα θέρμανσης για ρεύμαΤι βρίσκεται στο «τραπέζι»: Την παροχή χριστουγεννιάτικου «μποναμά» αλλά και επιδόματος θέρμανσης για όσους επιλέξουν να ζεσταθούν με ρεύμα, εξετάζει η Κυβέρνηση, με τις αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.Θέρμανση με ρεύμα: Το θέμα του εν λόγω επιδόματος θέρμασης έχει βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων ειδικά μετά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πως πολλά νοικοκυριά αντί για ορυκτά καύσιμα χρησιμοποιούν το ρεύμα είτε για κλιματιστικά είτε για αντλίες θερμότητας. Η απόφαση για τη χορήγηση ενός επιδόματος ρεύματος για θέρμανση θα εξαρτηθεί και από το ύψος των τιμών του πετρελαίου το επόμενο διάστημα.Ψάχνουν τα κονδύλια για τον «Μποναμά»: Η Κυβέρνηση εξετάζει το εν λόγω μέτρο ως ανάχωμα στην αύξηση των τιμών των τροφίμων, με το υπουργείο να προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια. Αναμένεται να δοθεί σε νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, άτομα με αναπηρία, οικογένειες με παιδιά και άλλες κατηγορίες πολιτών.

4

Ελ. επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚΣτο «μικροσκόπιο» του ΥΠΟΙΚ: Στοχευμένες δράσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που την Τρίτη θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.Τι προκύπτει από τα στοιχεία: Όπως επισημαίνουν πηγές από το ΥΠΕΘΟ, η ανάγκη παρέμβασης στο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων, προκύπτει από τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων, περίπου επτά στους δέκα αυτοαπασχολούμενους δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος είναι 780 ευρώ τον μήνα (επί 14 καταβολές), ή 10.920 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, ο εργοδότης δηλώνει χαμηλότερο εισόδημα από εκείνο των υπαλλήλων που απασχολεί.Τι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο: Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων εμπεριέχονται η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και η καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA).

5

Νεκρός ο Matthew PerryΈφυγε ο «Τσάντλερ»: Θλίψη παγκοσμίως προκάλεσε η είδηση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού Matthew Perry, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ήταν 54 ετών.Άγνωστα τα αίτια: Οι αρχές έφτασαν περίπου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στο σπίτι του, όπου ο Perry βρέθηκε δίχως τις αισθήσεις του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του, ενώ στο σημείο δεν βρέθηκαν ναρκωτικά. Επιπλέον, δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια.Η μάχη με τους εθισμούς: Ο Perry είχε μιλήσει εκτενώς για τη μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Χρειάστηκε να μπει 15 φορές σε κλινικές αποτοξίνωσης και ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» . Το 2019, γλίτωσε οριακά τον θάνατο εξαιτιας χρήσης οπιοειδών. Του έδιναν ποσοστό επιβίωσης μόλις 2%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό