15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανακοίνωση για μέτρα διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία θα παγιδευθεί φέτος σε ύφεση, όπως και συνολικά η ευρωπαϊκή, που όμως θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μία δυναμική ανάπτυξη στο στυλ V ή U. Τι απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης επιχειρήσεων και τραπεζών. 

 

Πάνω από 21.300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του SARS-CoV-2 παγκοσμίως, τρεις μήνες μετά τη εμφάνισή του στην πόλη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα. Παράλληλα 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού. Ζητούμενο η συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα. 

 

Δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων στα σούπερ-μάρκετ, δημιουργώντας απόθεμα. Ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις πράττουν το ίδιο, με τις κινήσεις οικονομικού εθνικισμού και προστατευτισμού να εγκυμονούν τον κίνδυνο βαθιάς κρίσης στο παγκόσμιο εμπόριο. 

 

Στη μεταφορά εμπορευμάτων στρέφονται εν τω μεταξύ οι αεροπορικές καθώς η επιβατική κίνηση βουλιάζει. Υπηρεσίες τσάρτερ, για τη μεταφορά εμπορευμάτων με επιβατικά αεροσκάφη, θα προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines Inc και Air New Zealand Ltd. Στην Ελλάδα η Swissport ανακοίνωσε την απόφασή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έληγαν, επικαλούμενη τη δραματική μείωση των πτήσεων. 

 

Και μέσα σε όλα στα ύψη εκτινάσσονται οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού διεθνώς. Αυτό συμβαίνει καθώς η πανδημία του Co19 έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της ζήτησης την ώρα που υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην προσφορά. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό