19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

5 απλές ιδέες διακόσμησης για να αλλάξεις το σαλόνι σου στη στιγμή

Ειδήσεις Ελλάδα

Επειδή το σαλόνι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι, σου προσφέρουμε 5 ιδέες για να το ομορφύνεις εύκολα.

Deco και καλοκαίρι σημειώσατε Χι! Αν θες να κάνεις μια εύκολη και γρήγορη ανακαίνιση και εφόσον έχεις παραμείνεις στην πόλη, δοκίμασε αυτές τις αλλαγές

1) Άλλαξε τη θέα

Η κλασική διάταξη σε ένα σαλόνι έχει τους καναπέδες να στρέφονται προς την τηλεόραση. Τι θα γινόταν αν αυτό άλλαζε και τους έβαζες να κοιτάζουν προς το παράθυρο; Και αν όχι όλους, γιατί αυτό μπορεί να μην είναι πρακτικό, ίσως τους μικρούς καναπέδες και όχι τον κεντρικό; Πάρε λίγο χρόνο, κοιτάζοντας τον χώρο, να σκεφτείς ένα σημείο εστίασης: Επίλεξε ένα αντικείμενο ή έναν τοίχο όπου θα τραβήξεις το βλέμμα και μετά ξεκίνησε να σχεδιάζεις το σαλόνι γύρω από αυτό.

2) Επανάλαβε τα χρώματα

Στην διακόσμηση υπάρχει μεγάλη δύναμη στην επανάληψη. Αυτό ισχύει και για τα χρώματα αλλά και τα σχήματα. Εάν έχεις ένα ή δύο κυρίαρχα χρώματα στο σαλόνι σου, δοκίμασε να τα επαναλάβεις με διάφορα αντικείμενα κατά μήκος του χώρου. Για παράδειγμα, αν έχεις έναν καφέ καναπέ με γαλάζια μαξιλάρια μπορείς να επαναλάβεις αυτά τα χρώματα αγοράζοντας ένα γαλάζιο φωτιστικό, ένα γαλάζιο βάζο ή ένα ξύλινο ράφι.

3) Ζέστανε τον χώρο με κεριά

Πρόσθεσε ζεστασιά και άρωμα στο σαλόνι σου εύκολα και γρήγορα ανάβοντας ένα αρωματικό κερί. Μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα τραπεζάκι μαζί με μία σειρά από βιβλία ή να προσθέσεις ισορροπία στο τζάκι σου με ασορτί κεριά σε κάθε άκρη. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις αρώματα που αγαπάς και σε χαλαρώνουν.

4) Ανάμειξε τις υφές

Από το ματ έως το γυαλιστερό και από το απαλό μέχρι το τραχύ, ανάμειξε τις υφές στο χώρο εύκολα με αντικείμενα που έχεις ήδη. Μπορείς να απλώσεις ένα απαλό κουβερλί επάνω σε μία ξύλινη καρέκλα ή να τοποθετήσεις πλεκτά στοιχεία επάνω σε μία στρωμένη με τραπεζομάντηλο τραπεζαρία.

https://www.instagram.com/p/CveF7U8MQuV/5) Μεγάλωσε το σαλόνι με έναν μεγάλο καθρέφτη

Οι μεγάλοι καθρέφτες μπορούν να μεγαλώσουν στο μάτι ακόμα και τους πιο μικρούς χώρους. Μπορείς και εσύ να επεκτείνεις με ένα εύκολο τέχνασμα τον χώρο σου, τοποθετώντας έναν μεγάλο καθρέφτη που θα αντανακλά το φως. Προτίμησε απλούς λευκούς σκελετούς ή για έναν πιο ξεχωριστό χώρο διάλεξε έναν καθρέφτη με ένα περίτεχνο χρυσό πλαίσιο.

https://www.instagram.com/p/CvbphLIKbrB/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό