16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

49χρονη δηλητηρίασε τα πεθερικά της με μανιτάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη μιας 49χρονης γυναίκας προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία της Βικτώρια στην Αυστραλία με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τα πεθερικά της και άλλο ένα άτομο με δηλητηριώδη μανιτάρια που τους προσέφερε.

Το γεύμα που είχε προσφέρει στην οικογένειά της η Εrin Pattersonκατέληξε σε τραγωδία καθώς τρία από τα τέσσερα άτομα που έφαγαν κατέληξαν στο νοσοκομείο ενώ ο τέταρτος συνδαιτυμόνας επέζησε.

Οι τοξικολογικές εκθέσεις δείχνουν ότι τα θύματα κατανάλωσαν μανιτάρια deathcap. Από την πλευρά της η 49χρονη υποστηρίζει ότι είναι αθώα και δηλώνει ότι δεν δηλητηρίασε σκόπιμα τους καλεσμένους της τον περασμένο Ιούλιο.

Ο πρώην σύζυγός της Simon Patterson γλύτωσε καθώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί στο, φονικό όπως αποδείχθηκε, οικογενειακό γεύμα. Η Erin Patterson κατονομάστηκε ως η βασική ύποπτη από την αστυνομία, αφού η ίδια και τα δύο παιδιά της εμφανίστηκαν σώοι μετά το γεύμα.

Ποια είναι τα θύματα

Η Gail και ο Don Patterson – οι γονείς του πρώην συζύγου της 49χρονης – ήταν καλεσμένοι στο γεύμα μαζί με την αδελφή της Gail Patterson, Heather Wilkinson, και τον γαμπρό της, Ian Wilkinson.

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο την επομένη του γεύματος, στις 30 Ιουλίου, μνε εμφανή σημάδια δηλητηρίασης. Μέσα σε λίγες ημέρες το ζεύγος Patterson και η κα Wilkinson απεβίωσαν.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη δήλωσε ότι και η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το γεύμα λόγω πόνων στο στομάχι όπου της χορήγησαν ορό και φάρμακα για να την προφυλάξουν από ηπατική λοίμωξη. Έχει πει ότι σέρβιρε μια πίτα με μοσχαρίσιο κρέας wellington χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από μανιτάρια button που αγόρασε από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγόρασε από ένα ασιατικό παντοπωλείο μήνες νωρίτερα.

Η υπόθεση έχει ταράξει την Αυστραλία

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία της πολιτείας της Βικτώριας η Patterson τέθηκε υπό κράτηση ενώ ο επιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών τόνισε την πολυπλοκότητα της υπόθεσης σε συνέντευξη Τύπου.«Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη έρευνα που να έχει προκαλέσει αυτό το επίπεδο ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης και του κοινού, όχι μόνο εδώ στη Βικτώρια, αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε. Αναγνώρισε ότι οι θάνατοι και τα φερόμενα περιστατικά εξακολουθούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις άμεσες οικογένειες των εμπλεκομένων.

«Σε μικρότερες κοινότητες όπως η Leongatha και η Korumburra, μια τέτοια τραγωδία μπορεί να αντηχεί για χρόνια», πρόσθεσε .«Γνωρίζω ότι ο κόσμος θα έχει αναμφίβολα πολλές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα, ωστόσο καλώ τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα τις περιττές εικασίες και να μην μοιράζεται παραπληροφόρηση».

«Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τις οικογένειες των ατόμων που επλήγησαν και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι τους παρέχεται όλη η απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζονται», τόνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό