20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

452 εκατ. για ανάθεση δρομολογίων σε ιδιώτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε mega διαγωνισμό για ανάθεση παροχής υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών στην Ανατολική και Δυτική Αττική, προϋπολογισμού άνω των 452 εκατ. ευρώ, προχωρεί ο ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, ξεκινά προκαταρκτική δημοσίευση διαγωνισμού, για χρονικό διάστημα 40 ημερών, για παραχώρηση αστικών λεωφορειακών γραμμών σε ιδιώτες.

Το κόστος αναμένεται να ανέλθει σε 400.335.797,31 ευρώ πλέον ΦΠΑ (13%), ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται το δικαίωμα προαίρεσης για την επαύξηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου έως 4% κατά τη διάρκεια της σύμβασης (ποσό 15,4 εκατ.).

Η διάρκεια της σύμβασης που προωθεί ο ΟΑΣΑ είναι 8ετής, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από επιχορηγήσεις – κρατικό προϋπολογισμό, ενώ κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής.

Ειδικότερα, η σύμβαση υποδιαιρείται σε δύο τμήματα, το πρώτο αναφορικά με την «Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στην Ανατολική Αττική» και το δεύτερο σε σχέση με την «Παροχή Υπηρεσιών Επιβατικών Μεταφορών με Αστικά Λεωφορεία στη Δυτική Αττική».

Προσφορές υποβάλλονται για το ένα ή και για τα δύο τμήματα. Η ΟΑΣΑ Α.Ε. έχει προεκτιμήσει τηναμοιβή για κάθε τμήμα με βάση το Μέγιστο Μοναδιαίο Κόστος εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου (ΜΜΚ), το οποίο ανέρχεται σε 2,340 ευρώ/οχηματο-χιλιόμετρο.

Το Τμήμα Α περιλαμβάνει 25 λεωφορειακές γραμμές της Ανατολικής Αττικής, για τη λειτουργία των οποίων προγραμματίζονται 1.188 δρομολόγια (κατά τις τυπικές καθημερινές ημέρες) και απαιτούνται 96 οχήματα (εκ των οποίων τα 61 πρέπει να είναι 12 μέτρων, τα 30 να είναι 18 μέτρων και τα 5 να είναι 8 μέτρων).

Το σύνολο των οχηματο-χιλιομέτρων που θα εκτελούνται ετησίως θα ανέρχεται σε 9,5 εκατ., με προεκτιμώμενη αμοιβή με προαίρεση στα 196 εκατ. ευρώ.

Το Τμήμα Β περιλαμβάνει 38 λεωφορειακές γραμμές της Δυτικής Αττικής, για τη λειτουργία των οποίων προγραμματίζονται 1.757 δρομολόγια (κατά τις τυπικές καθημερινές ημέρες) και απαιτούνται 115 οχήματα (εκ των οποίων τα 112 πρέπει να είναι 12 μέτρων και τα 3 να είναι 8 μέτρων). Το σύνολο των οχηματο-χιλιομέτρων που θα εκτελούνται ετησίως θα είναι 9,9 εκατ., με προεκτιμώμενη αμοιβή με προαίρεση στα 204,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο προσφέρων θα πρέπει να υποβάλει αναλυτικό πίνακα με τον στόλο των καινούργιων οχημάτων, τα οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητα ή μισθωμένα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό