20.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

43 νεκροί σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά συμμοριών ναρκωτικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 43 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος συμμοριών ναρκωτικών σε τρεις πολιτείες της Βραζιλίας τις τελευταίες ημέρες.

Στην πιο πρόσφατη επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η αστυνομία ανταπέδωσε κατά δήλωσή της τα πυρά που δέχθηκαν τα στελέχη της. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Κομπλέξο ντα Πένια, τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σε άλλη αστυνομική επιχείρηση, στην πολιτεία Μπαΐα στα βορειοανατολικά της χώρας, 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την Παρασκευή.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως 14 ύποπτοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια πενθήμερης αστυνομικής επιχείρησης με την ονομασία «Ασπίδα» στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Συνολικά, 58 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πολιτεία Σάο Πάολο, η οποία ξεκίνησε μετά τη δολοφονία ενός αστυνομικού την Πέμπτη.

Η αστυνομία κατέσχεσε 385 κιλά ναρκωτικών, καθώς και όπλα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει το BBC.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας Φλάβιο Ντίνο επέκρινε την επιχείρηση, λέγοντας ότι η αντίδραση της αστυνομίας φαίνεται «δυσανάλογη του εγκλήματος που διαπράχθηκε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό