14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

42 δευτερόλεπτα σιγής σε αγώνα WNBA και ‘Φέρτε τη σπίτι’

Ειδήσεις Ελλάδα

WNBA

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
05.08.2022 | 09:10

PRINTSCREEN

Με την Μπρίτνι Γκράινερ να καταδικάζεται σε κάθειρξη 9 χρόνων, οι παίκτριες των Φοίνιξ Μέρκιουρι και Κονέκτικατ Σαν έδειξαν την στήριξή τους με σιγή 42 δευτερολέπτων πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι, σε μία συμβολική στήριξη για τον αριθμό 42 που φοράει στην φανέλα της.

Η απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου να καταδικάσει σε κάθειρξη 9 ετών την Μπρίτνι Γκράινερ για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών έφερε αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Στον αγώνα των Φοίνιξ Μέρκιουρι (ομάδα της Γκράινερ στο WNBA) με τους Κονέκτικατ Σαν (νίκη των δεύτερων με 77-64), οι παίκτριες βρήκαν τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν την Αμερικανίδα σέντερ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι παίκτριες των δύο ομάδων μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου, κάνοντας έναν κύκλο αγκαλιασμένες, κρατώντας 42 δευτερόλεπτα σιγής. Ο λόγος που κράτησαν 42 δευτερόλεπτα ήταν ξεκάθαρα συμβολικός, αφού η Γκράινερ φοράει την φανέλα με το Νο42 όταν αγωνίζεται.

Ενώ οι παίκτριες έμεναν σιωπηλές – με κάποιες να δακρύζουν – στο γήπεδο ακουγόντουσαν συνθήματα των φιλάθλων που φώναζαν “Bring her home”, δηλαδή “Φέρτε τη σπίτι”.

“Καμία δεν ήθελε να παίξει σήμερα. Πώς να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με καθαρό μυαλό;” δήλωσε μετά το παιχνίδι η Σκάιλαρ Ντίγκινς-Σμιθ, συμπαίκτρια της Γκράινερ, για να προσθέσει: “Όλη η ομάδα έκλαιγε πριν από το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να την τιμήσουμε και να παίξουμε σκληρά για αυτή, ανεξάρτητα με το αν είναι εδώ αυτή τη στιγμή”.

σχετικα αρθρα

Η Μπρίτνι Γκράινερ κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό