23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

4 τραυματιοφορείς της Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό ασθενοφόρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς σκοτώθηκαν σε ιδραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα ασθενοφόρο σήμερα κοντά στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

«Τέσσερα μέλη μιας παλαιστινιακής ομάδας διάσωσης ενός ασθενοφόρου της Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό από τις δυνάμεις κατοχής (Ισραήλ) του οχήματός τους στην οδό Σαλαχεντίν, στην είσοδο της Ντέιρ αλ Μπάλαχ», ανέφερε η οργάνωση αρωγής σε ανάρτηση στο Χ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με τον ισραηλινό στρατό, χωρίς όμως ο τελευταίος να σχολιάσει άμεσα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο, στη συνοικία Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Περισσότερα από 120 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί και 326 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο της κυβέρνησης της Χαμάς.

«Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει και μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως και εργαζόμενοι στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές εξαιτίας των εχθροπραξιών», κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αντιδρώντας στους βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων της Ερυθράς Ημισελήνου στην Χαν Γιουνίς, τη νότια πόλη του παλαιστινιακού θύλακα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό