23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

4 μέλη του «Ρουβίκωνα» συνελήφθησαν για επίθεση σε κατάστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», άμεσα στα οποία και ηγετικό στέλεχος,  συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας, λίγο πριν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα 15 περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν τα δίκυκλα στα οποία επέβαιναν σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο κλομπ που έφερε άτομο της ομάδας. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν και δύο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψε η συμμετοχή των συλληφθέντων στην επίθεση στο κατάστημα. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι μοτοσικλέτες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» προγραμματίζει συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σε αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό