22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

4άρα και έφτασε τη Λίβερπουλ η Σίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι και ποιον να φοβηθεί η Μάντσεστερ Σίτι όταν έχει σε… αυτήν την κατάσταση τον Κέβιν Ντε Μπρόινε; Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με δύο υπέροχα γκολ του και μία ασίστ με 4-2 της Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας και έφτασε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League, λίγο πριν το ντέρμπι της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (07/04, 17:30).

Η «ψυχρολουσία» χτύπησε νωρίς την Σίτι, αφού ο Γιαν-Φιλίπ Ματετά στο 3ο μόλις λεπτό έφυγε ανενόχλητος στην αντεπίθεση και πλάσαρε για το 1-0 της Πάλας. Ο Ντε Μπρόινε, όμως, αποφάσισε στο 13′ να πετύχει ένα γκολ που μπαίνει… 2 φορές στις 100 και με έναν «κεραυνό» έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος η κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι ήταν αδιαμφισβήτητη και ο Ρίκο Λιούις στο 47′ της έδωσε το προβάδισμα. Ο Ντε Μπρόινε «σέρβιρε» στον Έρλινγκ Χάαλαντ για το 3-1 στο 66′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα με ωραίο τρόπο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 4-1 των «πολιτών».

Η Σίτι αγχώθηκε στο φινάλε, αφού είδε την Πάλας να μειώνει σε 4-2 στο 86′ με τον Όντσον Εντουάρντ, ενώ είχε και μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να δώσει νόημα στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και έφτασαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει στους 70 βαθμούς και ισόβαθμους με την Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League, έστω και με ματς παραπάνω.

Η βαθμολογία της Premier League στη μάχη του τίτλου (Θέση – Ομάδα – Αγώνες – Βαθμοί – Διαφορά Τερμάτων)1. Λίβερπουλ 30 70 +422. Μάντσεστερ Σίτι 31 70 +403. Άρσεναλ 30 68 +48Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κριτήριο σε πιθανή ισοβαθμία είναι η συνολική διαφορά τερμάτων φέτος στην Premier League

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό