16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

384 συλλήψεις σε ένα διήμερο σε δράσεις για πρόληψη της εγκληματικότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 15.610 οχήματα και 20.907 άτομα.

Έγιναν::

384 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών854προσαγωγές και225 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Βεβαιώθηκαν

4.453 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και2 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 309 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 47 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα, από τα οποία τα 3 για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών, του Ζεφυρίου και της Φυλής.

Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν 440 έλεγχοι ατόμων και 206 έλεγχοι οχημάτωνπροσήχθησαν 80 άτομασυνελήφθησαν 3 άτομα, εκ των οποίων 2 για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ένα για παρεμπόριοελέγχθηκαν 3- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Σχιστό Κορυδαλλού και Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης), όπου πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι ατόμων, 70 έλεγχοι οχημάτων, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για παρεμπόριο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν 74 έλεγχοι ατόμων, 64 έλεγχοι οχημάτων, ενώ προσήχθησαν 12 άτομα.

Περαιτέρω, σε περιοχές της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν 13 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ενώ ελέγχθηκαν 60 άτομα, προσήχθησαν 4 άτομα και έγιναν 4 συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας για το περιβάλλον.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Πρέβεζας:

ελέγχθηκαν 188 άτομα και 156 οχήματαπροσήχθησαν 9 άτομασυνελήφθη ένα άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ.βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στους Σοφάδες Καρδίτσας, όπου ελέγχθηκαν 17 άτομα και 12 οχήματα, ενώ συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι στοχευμένες αυτές δράσεις συνεχίζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό