16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

3 tips για να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο σκέψης σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Αχίαρν, διακεκριμένο ομιλητή και συγγραφέα του βιβλίου «Happy Accidents», όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εκεί κρύβεται και το μυστικό μιας χαρούμενης ζωής.

«Ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας αυτή τη στιγμή είναι το τελικό αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης σκέψης σας» είπε ο ίδιος σε εκπομπή που ήταν προσκεκλημένος στο YouTube. «Αν δεν σας αρέσει αυτό που συμβαίνει, πρέπει να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο που σκέφτεστε».

Αν είσαι δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν σήμερα στη ζωή σου, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις και αλλάξεις ριζικά την ουσία των σκέψεών σου.

3 tips για να καταφέρεις να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο σκέψης σου

Κατανόησε ότι αυτό δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη

Η αναγνώριση ότι η αλλαγή είναι μια σταδιακή και δύσκολη διαδικασία, είναι το πρώτο βήμα προς τη διαρκή μεταμόρφωση.

Προσποιήσου ότι τα καταφέρνεις, μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Η μετάβαση από αρνητικά ή μη παραγωγικά πρότυπα σκέψης σε θετικά, απαιτεί σκόπιμη προσπάθεια. Γι’αυτό θα πρέπει να περάσεις από μια περίοδο που θα προσποιηθείς ότι έχεις αλλάξει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά της σκέψης σου, μέχρι να τα καταφέρεις πραγματικά. Αυτό περιλαμβάνει τη συνειδητή επιλογή θετικών σκέψεων, στάσεων και συμπεριφορών, ακόμη και όταν μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται με την τρέχουσα πραγματικότητά σου.

Εμπιστεύσου τη δύναμη των θετικών επιβεβαιώσεων

Για να ενισχύσεις περαιτέρω τη μεταμόρφωση της σκέψης σου, προσπάθησε να ενσωματώσεις τις θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Οι επιβεβαιώσεις αυτές μπορεί να είναι συνοπτικές, θετικές δηλώσεις που ενισχύουν τα επιθυμητά μοτίβα σκέψης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό