14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23 ρεκόρ κατέρριψε το Rimac Nevera σε μία μέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το μυαλό. Εντάξει, γνωρίζουμε ότι το Rimac Nevera είναι ένα ηλεκτρικό hyper-GT το οποίο εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 1.914 ίππων και 2.360 Nm ροπής. Μπορεί να ζυγίζει 2.150 κιλά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων οφείλεται στην τεράστια μπαταρία των 120 kWh, αλλά είναι ένα πραγματικό θαύμα της μηχανικής και της αεροδυναμικής καθώς αυτά που κάνει δεν μπορεί να τα κάνει κανένα άλλο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Η Rimac επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία ώστε να χρησιμοποιήσει την ευθεία μήκους 4.0 χιλιομέτρων και εμπιστεύθηκε την Dewesoft και την Racelogic για να επιβεβαιώσουν τις εξωπραγματικές επιδόσεις. Για την ακρίβεια, τα 23 εξωπραγματικά ρεκόρ που κατάφερε να καταρρίψει σε μία μονάχα ημέρα! Γιατί τι να σου κάνει ο τίτλος του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, όταν μπορείς να έχεις άλλα 23 ρεκόρ, είκοσι τρία επαναλαμβάνω, στο όνομα σου; Έχουμε και λέμε:

Μπορείς να διανοηθείς ότι το Nevera με τα Michelin Cup 2 R ελαστικά, είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 1.82 δευτερόλεπτα; Ότι χρειάζεται μόλις 9.23 δευτερόλεπτα για το 0-300 km/h ή 4.81 δευτερόλεπτα για το 200-300 km/h; Μιλάμε για νούμερα που προκαλούν ίλιγγο, κυριολεκτικά στην περίπτωση που βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και μεταφορικά αν απλά τα διαβάζεις στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου! Το αποκορύφωμα της προσπάθειας της Rimac δε, είναι ο χρόνος που απαιτείται για το 0-400-0 km/h: 29.94 δευτερόλεπτα. Για την ιστορία, η πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Koenigsegg Regera, χρειάστηκε για την ίδια δοκιμασία 31.49 δευτερόλεπτα – την λες και… αργή! Ολόκληρος ο κατάλογος των ρεκόρ είναι ένα σύντομο ανάγνωσμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι εφικτό κάτι τέτοιο από ένα αυτοκίνητο που μπορεί εξίσου άνετα να διανύσει με φυσιολογικές ταχύτητες σχεδόν 500 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις με εξαιρετική άνεση και κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Για αυτή την ιστορική ημέρα, το Rimac Nevera “φόρεσε” μία πολύ ειδική livery που σχεδιάστηκε από την κροατική εταιρία και έχει εμπνευστεί από την BMW e-M3 που ήταν το πρώτο και προσωπικό αυτοκίνητο που εξέλιξε ο Mate Rimac, μία BMW 3 Series του 1984 που χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της είχε καταφέρει να καταρρίψει μία σειρά ρεκόρ το 2012. Τώρα, 11 χρόνια μετά, το Rimac Nevera επιταχύνει στα 400 km/h από στάση και επιστρέφει στην ακινησία σε λιγότερο χρόνο απ’ όσο χρειάζεται μία McLaren F1 να πιάσει τα 350 km/h. Ok, η McLaren F1 μπορεί να ακούγεται πολύ, πολύ καλύτερα στην προσπάθεια της με τον ατμοσφαιρικό V12 να ουρλιάζει καθώς επιταχύνει το εμβληματικό supercar, αλλά σε επίπεδο επιδόσεων, το Nevera απλά δεν ακουμπιέται… Από κανέναν!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό