23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

22.835 νεκροί Παλαιστίνιοι – Σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 113 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο της Χαμάς στη Γάζα.

Ο σημερινός απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε 22.835 νεκρούς Παλαιστίνιους και σε 58.416 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι.

Ο Μούσταφα Θουράγια, ένας ανεξάρτητος (free lancer) εικονολήπτης, ο οποίος συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο, και ο Χάμζα Βαέλ Νταντούχ, δημοσιογράφος του καναλιού Αλ Τζαζίρα σκοτώθηκαν ενώ επέβαιναν σε όχημα, ανέφεραν το υπουργείο και διασώστες.

Ο Βαέλ αλ-Νταντούχ, πατέρας του Χάμζα αλ-Νταντούχ, είναι ο επικεφαλής του γραφείου του Αλ Τζαζίρα στη Λωρίδα της Γάζας και πρόσφατα τραυματίστηκε σε ισραηλινό χτύπημα.

Ο Βαέλ αλ-Νταντούχ είχε ήδη χάσει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του σε άλλο ισραηλινό χτύπημα κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Ο Μούσταφα Θουράγια συνεργαζόταν με το AFP από το 2019.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 77 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης είχαν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Μεταξύ αυτών των δημοσιογράφων, 70 ήταν Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρεις Λιβανέζοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό