16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Αυστραλίας: Κόντρα στα προγνωστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τρίτος αγώνας της σεζόν ολοκληρώθηκε με την Ferrari να κάνει το ένα-δύο (C. Sainz /C. Leclerc) και τον L. Norris να φέρνει την (McLaren-Mercedes) στην τρίτη θέση.

Στην άλλη πλευρά του… κόσμου είδαμε να έρχονται τα πάνω, κάτω στα Grand Prix της F1. Ο Carlos Sainz κέρδισε την πρώτη του νίκη (από τη Σιγκαπούρη τον περασμένο Σεπτέμβριο) ενώ ο Charles Leclerc, (εν μέρει χάρη στον επιπλέον πόντο για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα) είναι δεύτερος στην κατάταξη του Πρωταθλήματος οδηγών με 47 βαθμούς.

Μπροστά του με 51 είναι ο Max Verstappen, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός σημείωσε την πρώτη του εγκατάλειψη μετά από 44 συνεχόμενους αγώνες. Μάλιστα η τελευταία του εγκατάλειψη ήταν στη Μελβούρνη το 2022.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Ισπανού και ο 20ος τερματισμός στο podium, ενώ για την ομάδα του (τη Ferrari) αυτή ήταν 244η νίκη και το 86ο ένα-δύο. Ήταν επίσης το δεύτερο (1-2) για το ζευγάρι Sainz-Leclerc, μετά το πρώτο που ήρθε στο Grand Prix του Μπαχρέιν το 2022 όταν είδαν την καρό σημαία με την αντίστροφη σειρά.

Ο αγώνας

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης που τον έκανε να χάσει το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ο Sainz επέστρεψε στους αγώνες αλλά και στις νίκες για τρίτη φορά στην καριέρα του στη F1.Ο Verstappen δημιούργησε προβάδισμα ξεκινώντας καλύτερα από όλους. Ο Ολλανδός αντιμετώπισε κάθε κίνηση του Sainz στον πρώτο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον Ισπανό, ο οποίος με χρήση του DRS, τον προσπέρασε.

Λίγο αργότερα ο Verstappen διαμαρτυρήθηκε στην επικοινωνία με την ομάδα ότι «έχασε το μονοθέσιο» και ανέφερε προβλήματα με το Red Bull του, η οποία εμφάνισε καπνό στο πίσω μέρος, που έγινε έντονος. Το μονοθέσιο επιβράδυνε καθώς έγινε φανερό ότι τα φρένα του είχαν πάρει φωτιά και γύρισε πίσω στα pits.Αυτό άνοιξε τον αγώνα για όλους με τον Sainz να φτιάχνει διαφορά ασφαλείας για να αφήσει πίσω τον απειλητικό Lando Norris (ήταν δεύτερος και ο Leclerc τρίτος) και να έχει ένα άνετο pit-stop.

Η Ferrari άλλαξε στρατηγική έβαλε νωρίτερα τον Leclerc στα pits για αλλαγή ελαστικών και έτσι όταν ο Norris έκανε το δικό του pit-stop οι δύο Ferrari είχαν το ένα-δύο. Οι οδηγοί της Scuderia πάλεψαν για λίγο μεταξύ τους, αλλά ο Ισπανός κράτησε πίσω τον Μονεγάσκο. Δυνατή στιγμή ήταν όταν ο Hamilton έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα μετά από καταστροφή του κινητήρα της Mercedes.Ο Leclerc έκανε μια σειρά από δυνατούς γύρους προς το τέλος του αγώνα για να αποκρούσει την απειλή του τρίτου Norris, ενώ ο Piastri (McLaren) κατέκτησε την τέταρτη θέση και ευχαρίστησε το κοινό στον εντός έδρας αγώνα του.

Ο Sergio Perez έμεινε κάπως πίσω στην πέμπτη θέση μετά από έναν άχρωμο, όπου έχασε μια θέση στην εκκίνηση από τον Russell. Μάλιστα ο Μεξικανός αντιμετώπισε με επιτυχία τον επίμονο Αλόνσο (Aston Martin) στο δεύτερο μισό του αγώνα.Ο Lance Stroll πήρε την έβδομη θέση, χάρη στην έξοδο του Russell, ενώ ο Yuki Tsunoda έφερε την RB-Honda RBPT με έναν ήσυχο αγώνα στην όγδοη θέση.Ο Nico Hulkenberg πρόσθεσε βαθμούς στη Haas όπως και ο Kevin Magnusse οι οποίοι έκλεισαν και τη δεκάδα.Επόμενος αγώνας στην Ευρώπη και την Imola στις 17/19 Μαϊου.

Τα αποτελέσματα C. Sainz (Ferrari)C. Leclerc (Ferrari) +2,366”L. Norris (McLaren-Mercedes) +5,904”O. Piastri (McLaren-Mercedes) + 35,770”S. Perez (Red Bull Racing-Honda) +56,309”F. Alonso (Aston Martin AMR24) +1:20,992”L. Stroll (Aston Martin AMR24) +1:33,222”Y. Tsunoda (RB-Honda RBPT) +1:35,601”N. Hulkenberg (Haas-Ferrari VF-24) +1:44,553”K. Magnussen(Haas-Ferrari VF-24) +1γύρος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό