16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

20 χρόνια μετά σαν σήμερα: Η απώλεια της Ελευθερίας Βιδάκη και η άγνωστη τότε επιλόχειος κατάθλιψη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ηθοποιός Ελευθερία Βιδάκη από τους «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» που ποτέ δεν ξεχάστηκε από τους συναδέλφους της. 

Στην ελληνική πραγματικότητα δύο δεκαετίες πριν, οι σειρές μυθοπλασίας προσέφεραν την ευκαιρία σε αρκετούς νέους ηθοποιούς να λάμψουν και να να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Το όνομα της Ελευθερίας Βιδάκη είχε συνδεθεί με την τεράστια επιτυχία του «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» ενώ λίγους μήνες μετά (σαν σήμερα 30 Μαρτίου του 2004) η τραγική της απώλεια επανέφερε ένα θέμα ταμπού της τότε εποχής, την επιλόχειο κατάθλιψη.

Η ηθοποιός με την ευαίσθητη ψυχή της και την καλοσύνη της

Η Ελευθερία Βιδάκη, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, είχε ξεχωρίσει από νωρίς στο θέατρο αλλά και σε κάποιες πρώτες τηλεοπτικές της εμφανίσεις στις «Αέρινες Σιωπές», «Μικροί – μεγάλοι», «Καθρέφτες», «Μία γυναίκα από το παρελθόν», αλλά και στο «Καλημέρα Ζωή». Πριν γίνει μέλος της μαγικής τετράδας του «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» μαζί με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

https://www.instagram.com/p/BJgIknhArMg/

Για πολλά χρόνια όπως είχαν εξομολογηθεί οι συνάδελφοί της, αδυνατούσαν ακόμη και να βλέπουν επαναλήψεις της σειράς, εξαιτίας της απώλειας της. Χαρακτηριστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης είχε πει πως «Δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε και να το αποδεχτούμε. Κάθε φορά που βλέπω επαναλήψεις έχει φύγει πια η θλίψη και έχει έρθει ο θαυμασμός για το ταλέντο της Ελευθερίας».

Η ηθοποιός παράλληλα με την μεγάλη της επιτυχία ζούσε και την πιο ευτυχισμένη προσωπική της στιγμή αφού μετά τον γάμο της είχε αποκτήσει τον γιο της. Όμως εκείνη την περίοδο έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη η οποία και τελικά την οδήγησε στην αυτοχειρία της, πέφτοντας από το κλιμακοστάσιο του διαμερίσματός της στην Αγία Παρασκευή. Εκείνη την εποχή, η επιλόχειος κατάθλιψη ήταν ακόμη θέμα ταμπού και σίγουρα δεν υπήρχαν τόσες μεγάλες δυνατότητες ενημέρωσης από νωρίς σε όσες κυοφορούσαν, για τι είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Kylie Jenner: Η αποκάλυψη για την επιλόχειο κατάθλιψη και η πιο σωστή συμβουλή για τις νέες μαμάδες

Για αρκετούς φίλους της και συναδέλφους η ξαφνική φυγή της, υπήρξε μία πολύ δύσκολη στιγμή τους: «Θλίβομαι πολύ όταν μιλάω για την Ελευθερία. Η Ελευθερία ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με τρομερή ευαισθησία, ήταν πολύ οργανωτική και εξαιρετική στη δουλειά της. Θυμάμαι πόσο όμορφα περνούσαμε στα γυρίσματα («Αέρινες σιωπές») αλλά και έξω από τα τηλεοπτικά πλατό. Στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι πόσο άδικα και γρήγορα έφυγε από τη ζωή», θα πει για εκείνη η ηθοποιός Ελευθερία Ρήγου.

Αυτή η ευαίσθητη φύση της δικαιολογεί και εν μέρει την πράξη της καθώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάθλιψή της.

Για όσους τη θυμούνται από παλιά, η ηθοποιός είχε έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο στις σπάνιες συνεντεύξεις της, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν διασωθεί. Η κρητικής καταγωγής ηθοποιός έχει τιμηθεί από τη γενέτειρά της και στο χωριό Θέρισος Χανιών υπάρχει δρόμος που φέρει το όνομά της.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό