18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

20χρονος επιχείρησε να πατήσει αστυνομικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/4) στην ΕΛ.ΑΣ., όταν ο 20χρονος οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου δεν σταμάτησε αρχικά σε σήμα της ΟΠΚΕ και στη συνέχεια σε δεύτερο μπλόκο της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών για έλεγχο. Τελικά, μετά από Καταδίωξη  για γερά νεύρα, ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης…

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο της ΟΠΚΕ έκρινε ύποπτο το όχημα και επιχείρησε να το ελέγξει, με τον 20χρονο να… πατάει το γκάζι, να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και να παραβιάζει ερυθρούς σηματοδότες αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που προκαλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δεν σταμάτησε ούτε σε δεύτερο σήμα κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών που διενεργούσε ελέγχους αλκοτέστ στην οδό Σταδίου και έφτασε μέχρι την οδό Αθηνάς, όπου τα τζιπ της ΟΠΚΕ του μπλόκαραν τον δρόμο και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης για γερά νεύρα, οι αστυνομικοί τον καλούσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων να ακινητοποιήσει το όχημα του, ωστόσο ο 20χρονος, κινούμενος σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, προέβαινε σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πιστεύοντας ότι μπορεί να διαφύγει. Μάλιστα, στην οδό Σταδίου, επιχείρησε να παρασύρει τους αστυνομικούς της Τροχαίας που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών κ.α. και του επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Επιπλέον, το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό