22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

2.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο δυσκόλεψε τις πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε.

Κατά την πορεία της η φωτιά έφτασε νότια του οικισμού Λάερμα και παρόλες τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων αλλά και τις εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων και γαιοπροωθητών για την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών η φωτιά κινήθηκε σε χαράδρες με ένταση 7 μποφόρ με νότια κατεύθυνση προς Λάρδο». Για το λόγο αυτό, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 σε όσους διέμεναν σε Ασκληπιείο και Κιοτάρι. «Στη συγκεκριμένη περιοχή η ένταση του φαινομένου πλέον έχει αποκλιμακωθεί», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και επισήμανε ότι «οι προληπτικές εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ρόδο αφορούν λιγότερο του 10% των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού».

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες του Κιοταρίου, ενώ διά θαλάσσης απεγκλωβίστηκαν 2.000 άτομα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Ασκληπιείο, Κιοτάρι, Λάρδος και Πυλώνας.

Για την φιλοξενία πολιτών των περιοχών που εκκενώθηκαν, διατίθεται και ένα πλοίο της Blue Star.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται σύσκεψη του συντονιστικού στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και εκπροσώπων του ΕΚΑΒ , του ΓΕΕΘΑ, και των σωμάτων ασφαλείας . Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν διατεθεί ήδη και επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη, φορτηγό πλοίο, επιβατικό οχηματαγωγό και φουσκωτά της μοίρας καταδρομέων.

Σημειώνεται ότι για αύριο Κυριακή προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα, την Φθιώτιδα, την Μαγνησία, τη Λάρισα, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Μεσσηνία, καθώς και σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας και σε νησιά της Π.Ε. Ρόδου.

⚠ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για 23/7:

🔴 Ακραίος Κίνδυνος 5️⃣ σε: #Αττική #Εύβοια #Βοιωτία #Φωκίδα #Φθιώτιδα #Μαγνησία #Λάρισα #Αργολίδα #Κορινθία #Μεσσηνία, σε περιοχές #Αχαΐας & #Ηλείας και στα νησιά Π.Ε. #Ρόδου

🟠🟡 Πολύ υψηλός 4️⃣ & υψηλός κίνδυνος 3️⃣ στο σύνολο σχεδόν… pic.twitter.com/V4e2WBXkfy

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 22, 2023

«Η νέα θερμική έξαρση δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση και εξάπλωση των πυρκαγιών . Στην ακραία αυτή κατάσταση που βιώνουμε επιβάλλεται η προσοχή όλων μας», κατέληξε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό