23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις του αναπνευστικού τις τελευταίες ημέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 181 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 187 λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως είπε, ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ στη Θεσσαλία προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Καταγράφηκαν 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παράλληλα, είχαμε 3 νέες νοσηλείες (12 συνολικά) για γαστρεντερίτιδα και 7 νέες νοσηλείες (15 συνολικά) για λοιμώξεις αναπνευστικού.

Η κ. Αγαπηδάκη έκανε γνωστό ότι δεν ανιχνεύθηκε κάποιο νέο εντεροπαθογόνο.

Όπως είπε, στη Λάρισα έχουν αναφερθεί 2 περιστατικά ύποπτα για λεπτοσπείρωση, με τον πρώτο έλεγχο ωστόσο να είναι αρνητικός. Όπως είπε, αναμένονται τα αποτελέσματα και των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ενημέρωσε επίσης πως σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες, γάντια. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες, ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Η κ. Αγαπηδάκη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα δημόσιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».

Θεσσαλία: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων

Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Ανοίγει για Ι.Χ. και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων

Στα σκαριά υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό