19.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18χρονος στους αστυνομικούς: Το προφίλ του καθοδηγητή

Ειδήσεις Ελλάδα

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο 18χρονος ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενος για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Εναντίον του συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Όσα είπε ο 18χρονος στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, ο 18χρονος είπε στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ πως το άτομο που του είπε να βγουν από το γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ ήταν μαζί με αυτόν στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη».

Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν τον γνωρίζει. Το ίδιο άτομο μάλιστα ήταν αυτός που του έδωσε τα πολεμοφόδια, τα οποία, όπως είπε, ήταν αποθηκευμένα εκτός γηπέδου.

Ανέφερε ότι πριν πάει στο γήπεδο υπήρχε η αίσθηση ότι θα επιτεθούν στα ΜΑΤ και τόνισε ότι το άτομο αυτό, το οποίο δεν το γνωρίζει, δεν μπήκε στο γήπεδο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού αλλά έφυγε από την περιοχή.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας από 30 έως 40 ετών και τον έχει ξαναδεί. Είπε μάλιστα πως το άτομο αυτό ήταν που ξεκίνησε τα επεισόδια.

Το προφίλ του «καθοδηγητή»

Σύμφωνα με τον 18χρονο, το άτομο αυτό φαίνεται ότι είναι ενεργό στέλεχος στις κερκίδες και έχει απασχολήσει της Αρχές και στο παρελθόν. 

Έρευνες των αστυνομικών είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη, προκειμένου να τον εντοπίσουν όπως και άλλα άτομα στον κύκλο των οργανωμένων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό