23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της συνομήλικης φίλης του στην Ουρουγουάη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της της Ουρουγάης, όπου ένα κορίτσι 17 ετών δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο πρώην φίλο του. Ήταν η 11η γυναικοκτονία από τις αρχές της χρονιάς στη χώρα και η δεύτερη μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Η Βαλεντίνα Κανσέλα Σαρμόρια βρέθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα μισοθαμμένη στην άμμο, σε παραλία της Πούντα ντελ Έστε, τουριστικού προορισμού στα νοτιανατολικά της χώρας. Είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την προηγούμενη ημέρα.

Πώς ομολόγησε το έγκλημα

Το ζευγάρι καταγράφτηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να φθάνει στην παραλία το απόγευμα της Τρίτης. Όμως ο νεαρός έφυγε μόνος.

Τελικά ο νεαρός οδηγήθηκε από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος όπου ομολόγησε πως τη δολοφόνησε. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση, Χόρχε Βας, θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γενικής εισαγγελίας.

Κατά τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, η Βαλεντίνα Κανσέλα πέθανε από ασφυξία.

25 γυναικοκτονίες κάθε χρόνο

Ως την 30ή Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγάης είχε καταγράψει 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Γυναικών, τη Μόνικα Μποτέρο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κοντά στον ετήσιο μέσο όρο. Κάθε χρόνο στη χώρα καταγράφονται κατά μ.ό. 25 γυναικοκτονίες.

Η δολοφονία της 17χρονης κατεγράφη μερικές ημέρες έπειτα από αυτόν γυναίκας 23 ετών, που απήχθη και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου που προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, αστυνομικός, 25 ετών.

Το 2017, η Ουρουγουάη τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να χαρακτηριστεί επιβαρυντική περίσταση η γυναικοκτονία σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό