23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

16 συλλήψεις για την επίθεση σε αστυνομικούς με ναυτικές φωτοβολίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από την επίθεση με φωτοβολίδες που έγινε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων από ακροδεξιούς στα Ιλίσια.

Η επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου στην πλατεία Μαβίλη, τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα Ίμια από άτομα που προέρχονται του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου.

Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα είχε προαναγγελθεί συγκέντρωση από άτομα του ακροδεξιού χώρου για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, ενώ στη συνέχεια προγραμματίστηκε αντισυγκέντρωση από αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην αντισυγκέντρωση είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, ενώ εκείνοι που προσήλθαν στη συγκέντρωση για τα Ίμια ήταν περίπου 50.

Τότε, τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης κινήθηκαν μέσω της Μιχαλακοπούλου προς την πλατεία Μαβίλη και φτάνοντας εκεί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς εκτοξεύοντας φωτοβολίδες προς στελέχη της ομάδας «Δράση», που βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας.

Στη συμβολή των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας αντιλήφθηκαν τις δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ, και τα άτομα πέταξαν τη φωτοβολίδα εναντίον των αστυνομικών.

Από το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ αρχικά οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε 17 προσαγωγές ατόμων από τον εθνικιστικό χώρο, τους οποίους οδήγησαν στη Γενική Ασφάλεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό