17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

150 εκατ. χρήστες, αλλά η Meta μπλοκάρει και την πρόσβαση μέσω VPN

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι η χρήση του νεοσύστατου Threads έχει παρουσιάσει ήδη πτώση μετά τον «οργασμό» των πρώτων ημερών του λανσαρίσματος του, η Meta βλέπει τις εγγραφές να συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει τους 150 εκατ. χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι Ευρωπαίοι χρήστες δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο Threads, τουλάχιστον όχι μέχρι να λυθούν τα όποια θέματα υπάρχουν σχετικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία των δεδομένων. Η Meta έχει πάρει πολύ σοβαρά το προσωρινό μπλοκάρισμα της Ευρώπης και μάλιστα έχει καταφέρει να μπλοκάρει και τις υπηρεσίες VPN που κανονικά θα επέτρεπαν στους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Threads, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί η χρήση του κατά 20% σύμφωνα με την ανάλυση του Sensor Tower. Όπως κάθε τι καινούργιο, έτσι και το Threads έχει κινήσει την περιέργεια των χρηστών και γι’ αυτό πολλοί στράφηκαν σε υπηρεσίες VPN μέχρι να γίνει το επίσημο λανσάρισμα στην Ευρώπη, αλλά η Meta μπλοκάρει και αυτόν τον τρόπο εισόδου.

Όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό ανταγωνιστή του Twitter και η Meta έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξει το status στα κοινωνικά δίκτυα αυτού του τύπου, ειδικά αν καταφέρει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να το εμπλουτίσει με πολλές περισσότερες λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ξεπεταχτεί ορισμένα νέα κοινωνικά δίκτυα τύπου Twitter (βλ. Mastodon, BlueSky), όμως κανένα δεν έχει τη δυναμική που προσφέρει η τεράστια μάζα χρηστών της Meta.

Σε ό,τι αφορά το Twitter, η διαχείριση του Elon Musk είναι τόσο καταστροφική που έχει χάσει ήδη το 50% των διαφημιστικών εσόδων του μέσα σε μερικούς μήνες, ενώ καθημερινά απογοητεύει τους χρήστες του με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της νέας διοίκησης.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό