20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

12 πρόστιμα σε εταιρίες με τζίρο άνω του ενός εκ. για τη διασύνδεση pos-ΦΗΜ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο Κ.Φ.Δ., ο υφυπουργός Οικονομικών κος Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σχετικά με τα pos«12 είναι τα πρόστιμα σε εταιρίες με τζίρο άνω του 1.000.000 οι οποίες αδιαφόρησαν για τις υποχρεώσεις διασύνδεσης των pos με τις ταμειακές μηχανές. Η ΑΑΔΕ επικοινωνεί καθημερινά με τουλάχιστον 700 επιχειρήσεις για να διαπιστώσει για ποιο λόγο αυτές δεν είναι δηλωμένες ως διασυνδεδεμένες».

Σχετικά με την κωδικοποίηση«Σχετικά με τις κωδικοποιήσεις πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, διότι ενισχύουν τη διαφάνεια και ξέρει και μπορεί να καταλάβει ο κάθε φορολογούμενος, ο κάθε επαγγελματίας του χώρου ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τι πρέπει ακριβώς να κάνει. Υπάρχει μέσα στο άρθρο 83 του ΚΦΔ και στις εξουσιοδοτικές μια μικρή παράγραφος στην οποία υποχρεώνεται ο υπουργός Οικονομικών να αναρτά και να κοινοποιεί τον ΚΦΕ κάθε φορά που αλλάζει στο site του υπουργείου οικονομικών ώστε να ξέρουν οι πολίτες τον ΚΦΕ και φυσικά το ίδιο θα κάνουμε και για όλους τους κώδικες»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό