25 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

100 χρόνια η Ναυτεμπορική και η ναυτιλία βαδίζουν μαζί

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αλληλένδετη πορεία της «Ναυτεμπορικής» με την ελληνική ναυτιλία και τη διαχρονική παρουσία της στην «πρώτη γραμμή» της επικαιρότητας υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της «Ν», Σπύρος Κτενάς, κατά την ομιλία του στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, που άνοιξε σήμερα τις εργασίες του στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.

«Εκατό χρόνια η Ναυτεμπορική και η ναυτιλία βαδίζουν μαζί, έχοντας σφυρηλατήσει ακατάλυτους δεσμούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Ναυτεμπορική ίσον ναυτιλία. Ναυτιλία ίσον Ναυτεμπορική» ανέφερε ο κ. Κτενάς, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες. «Καθημερινά οι μπλε σελίδες της Ναυτεμπορικής, το site αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι της Ναυτεμπορικής, χτυπούν στον παλμό της ναυτιλίας ‘φωτογραφίζοντας’ τα νέα της ελληνικής ναυτιλίας που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως σε όρους μεταφορικής ικανότητας, το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στον κόσμο και ένα ναυπηγικό πρόγραμμα πάνω από 500 νέα πλοία» τόνισε.

Όπως σημείωσε, «αδιάψευστος μάρτυρας της αδιάλειπτης ενασχόλησής μας με τα νέα της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας είναι και το σημερινό φύλλο της Ναυτεμπορικής, με το ειδικό αφιέρωμα που φωτίζει πολύτιμες πλευρές του στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία τομέα της ναυτιλίας».

: Η ΝαυτεμπορικήΣημαντικές εκδοτικές πρωτοβουλίες

Ο Γενικός Διευθυντής της Ναυτεμπορικής τόνισε πως το επιτελείο της «Ν» αναπτύσσει ταυτόχρονα σημαντικές εκδοτικές πρωτοβουλίες, όπως η ελληνο-αγγλική ειδική έκδοση ναυτιλίας που θα κυκλοφορήσει στα Ποσειδώνια. Προανήγγειλε ακόμη πως εκτός από την πολυτελή έκδοση για την Κοινωνική Προσφορά των σημαντικότερων ιδρυμάτων των ελλήνων πλοιοκτητών, η «Ν» ετοιμάζει δύο ακόμη ξεχωριστές πρωτοβουλίες.

Πρώτον, για το πολυτελές αγγλόφωνο βιβλίο με την ιστορική διαδρομή και τις σκέψεις των σημαντικότερων ελλήνων πλοιοκτητών που θα παρουσιαστεί στη βρετανική πρωτεύουσα τον προσεχή Νοέμβριο.Δεύτερον, το πολύ σημαντικό πόνημα «100 Χρόνια Ναυτεμπορική – 100 χρόνια Οικονομικής Ιστορίας» που συγγράφεται από πέντε πανεπιστημιακούς καθηγητές υπό τον κ. Μιχάλη Ψαλιδόπουλο και με ειδικό section για τη ναυτιλία υπό την επιμέλεια της κ. Τζελίνας Χαρλαύτη. Σημαντικές πτυχές της οικονομικής ιστορίας της χώρας θα αναπτύξουν οι κ.κ. Τάσος Γιαννίτσης, Βάλια Αρανίτου και Γεωργία Πανσεληνά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εκπρόσωπος της εφημερίδας θα παραλάβει τον προσεχή Ιούνιο στη Βιέννη το βραβείο της Ευρωπαϊκής Εφημερίδας της Χρονιάς.

Ο κ. Κτενάς έκλεισε την ομιλία του με μία υπόσχεση προς τους ανθρώπους της ναυτιλίας. Όπως διαβεβαίωσε, η «Ναυτεμπορική» θα παραμείνει στο πλευρό τους, φωτίζοντας καθημερινά τις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες «που μας κάνουν όλους υπερήφανους, βλέποντας την ελληνική ναυτιλία να κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομική σκηνή».

«Κρίσιμες αποφάσεις»: Το 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Διαβάστε όλες τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της «Ν» ΕΔΩ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό