22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

100% από τη Χαμάς η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με «πυρά» κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, επαίνους στη Χαμάς και τις δυνάμεις του «άξονα της αντίστασης», αλλά χωρίς κάλεσμα σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.  Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να το παρακολουθήσει σε γιγαντο-οθόνες στη Βηρυτό και τον άκουσε να λέει πως η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου «ήταν 100% παλαιστιανιακή», ήταν μια «σοφή, γενναία απόφαση, την κατάλληλη στιγμή». Αν και είπε πως πρωταρχικός στόχος είναι να σταματήσει η επιδρομή στη Γάζα, διεμήνυσε πως η Χεζμπολάχ παραμένει έτοιμη «για όλα τα ενδεχόμενα».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους μάρτυρες της Παλαιστίνης και τις οικογένειές τους. Αυτοί που έπεσαν για τον Θεό θα πάνε στον παράδεισο» είπε μεταξύ άλλων στην έναρξη της ομιλίας του. «Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ανθρωπιστικά, θρησκευτικά, ηθικά αυτό που κάνει το σιωνιστικό καθεστώς στη Λωρίδα της Γάζας» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η πραγματική δύναμη για τη Χεζμπολάχ είναι η πίστη στον σκοπό της. «Είμαστε προετοιμασμένοι για απεριόριστες θυσίες» τόνισε. Εξέφρασε τον βαθύ σεβασμό του στους κατοίκους της Γάζας και τις οικογένειες των μαρτύρων. «Έδωσαν τα πάντα για την αντίσταση της Παλαιστίνης. Είναι η δύναμή μας. Είναι προετοιμασμένοι για όλα» ανέφερε.

Ο «τέλειος πόλεμος» – Δεν συμμετείχαμε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ο Νασράλα έκανε λόγο για τον «τέλειο πόλεμο κατά του Ισραήλ», για έναν «σεισμό». Σημείωσε ότι ο πόλεμος έχει επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα και ευχαρίστησε τους «αδελφούς» από το Ιράκ και την Υεμένη, που μπήκαν στη μάχη. «Αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση και ο ανόητος πρωθυπουργός της δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σκοτώνει σε καθημερινή βάση ανθρώπους. Η Γάζα είναι υπό πολιορκία για 20 χρόνια» είπε, εξαπολύοντας πυρά κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου υπογράμμισε ότι ήταν «100% παλαιστινιακή σε σχεδιασμό και εκτέλεση» και αποκάλυψε τις αδυναμίες του Ισραήλ. «Την κράτησαν κρυφή και για αυτό πέτυχε. Δεν είχε καμία σχέση με κάποιο περιφερειακό σκοπό» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι κανείς στον «άξονα της αντίστασης» (δηλαδή τις δυνάμεις που στηρίζονται από το Ιράν) δεν ενοχλήθηκε από τη μυστικότητά της. «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και γενναία. Ήρθε στη σωστή στιγμή» τόνισε.

«Το Ισραήλ θέτει στόχους που δεν μπορεί να πετύχει… Να λογοδοτήσει για τις σφαγές»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του Ισραήλ, σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι αυτές που έχουν διαπράξει σφαγές στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο, αλλά θέλουν από όσους αντιστέκονται να σηκώσουν λευκή σημαία. «Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που  κάνει τώρα το Ισραήλ είναι ότι θέτει στόχους που δεν μπορεί να πετύχει… Εδώ και έναν μήνα ο ισραηλινός στρατός δεν μπορεί να επιδείξει ούτε μία επιτυχία» σχολίασε.

«Σήμερα τα θύματα παιδιών και γυναικών στη Γάζα δείχνουν σε όλους τους Άραβες και σε όλο τον κόσμο ότι τα όσα έλεγε το Ισραήλ, μία υποτίθεται δημοκρατική χώρα, ήταν ψέματα…Διαδίδουν ψέματα ότι η Χαμάς αποκεφαλίζει μωρά, όταν χιλιάδες μωρά των Παλαιστινίων χάνουν το κεφάλι τους στους βομβαρδισμούς της Γάζας» σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για όσα κάνουν.

Οι ΗΠΑ απολύτως υπεύθυνες για τον πόλεμο

Ο Νασράλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται απολύτως για τον πόλεμο, τονίζοντας ότι το Ισραήλ είναι το πιόνι τους στην περιοχή. Χαρακτήρισε δε σοφή την απόφαση των «δυνάμεων της αντίστασης» στο Ιράκ να χτυπήσουν αμερικανικές βάσεις στη χώρα.

Στόχος μας να σταματήσει η επιδρομή, να νικήσουν η Χαμάς και η Γάζα

Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι ένας πόλεμος σαν άλλους πολέμους, δεν έχει προηγούμενο, είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και πρόσθεσε ότι οι στόχοι της οργάνωσης είναι δύο:α) Να εργαζόμαστε μέρα – νύχτα να σταματήσουμε τον πόλεμο, να σταματήσουμε τις επιθέσεις στη Γάζαβ) Να κερδίσει η Γάζα, να επικρατήσει η Χαμάς. «Αυτό είναι προς όφελος των Παλαιστινίων, προς όφελος του αιγυπτιακού έθνους, του συριακού έθνους, του λιβανέζικου έθνους».

Η έκκληση στις αραβικές χώρες

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κάλεσε τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες να εργαστούν ακούραστα για να σταματήσει η επιδρομή στη Γάζα, αλλά και να στείλουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, φροντίζοντας να μείνει ανοιχτό το περάσμα της Ράφα. Ζήτησε επίσης εμπάργκο σε όλες τις εξαγωγές αγαθών προς το Ισραήλ.

Συμμετέχουμε στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου – Αναγκάζουμε το Ισραήλ να στείλει δυνάμεις στο βόρειο μέτωπο

«Συμμετέχουμε στη μάχη, αλλά μπήκαμε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου. Το Σάββατο μάθαμε τι έγινε όπως το έμαθε ο υπόλοιπος κόσμος. Την επόμενη μέρα αρχίσαμε τις επιχειρήσεις μας στα σύνορα με τον Λίβανο» ανέφερε. «Αυτό που έχει γίνει στα σύνορα του Λιβάνου δεν έχει ξανασυμβεί από το 1948. Αλλά δεν θα είναι μόνο αυτό». Υποστήριξε επίσης ότι καθώς η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιχειρήσεις της, αναγκάζει το Ισραήλ να κατευθύνει περισσότερες δυνάμεις προς το βόρειο μέτωπο. Το 1/3 του ισραηλινού στρατού είναι στα σύνορα με τον Λίβανο και οι μισοί από τους ισραηλινούς πυραύλους βλέπουν προς τον Λίβανο, γεγονός που περιορίζει τις δυνάμεις για την επίθεση στη Γάζα, υποστήριξε. Στο βόρειο Ισραήλ, όπως είπε, 43 οικισμοί εκκενώθηκαν.

Είμαστε έτοιμοι για όλα

«Όλα αυτά έγιναν με τους μάρτυρές μας, με το αίμα τους» είπε, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ συνεχώς κλιμακώνονται. Διεμήνυσε δε πως «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», αφήνοντας  τα πάντα ανοιχτά, ενώ είπε πως «δεν φοβόμαστε τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, είμαστε έτοιμοι και για αυτά».

«Λέμε στις ΗΠΑ. Αυτοί που σας νίκησαν τη δεκαετία του 1980 είναι ακόμη ζωντανοί» υπογράμμισε. Σημείωσε δε πως όσοι θέλουν να αποτρέψουν έναν περιφερειακό πόλεμο, θα πρέπει να φροντίσουν να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα.

Χασάν Νασράλα: Θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό