16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

10 τεχνολογίες που θα κάνουν άλμα το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις 10 αναδυόμενες «breakthrough» τεχνολογίες, στις οποίες στρέφει το ΜΙΤ το βλέμμα του για το 2024, μίλησε η Senior Reporter for AI του MIT Technology Review, Melissa Heikkilä, στο πλαίσιο του 1ου ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, που ολοκληρώνεται σήμερα 18 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η κ. Heikkilä μοιράστηκε με το κοινό τις τεχνολογίες που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή – μια λίστα που ο οργανισμός καταρτίζει κάθε χρόνο, αναζητώντας εκείνες τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή μας.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν οι εξής:

Η εφαρμογή του AI «στα πάντα» (AI for everything)Τα «υπερ-αποτελεσματικά» φωτοβολταϊκάΤο Apple Vision ProΤα φάρμακα για την απώλεια βάρουςΤα ενισχυμένα  γεωθερμικά συστήματαΤα chiplets που φέρνουν την επανάσταση στους επεξεργαστέςΗ πρώτη θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίαςΟι υπολογιστές «exascale»Οι αντλίες θερμότηταςΤα «Twitter killers» (π.χ. Mastodon, Bluesky, Threads)

Αναφέρθηκε, τέλος, στις τέσσερις επιλαχούσες αναδυόμενες τεχνολογίες, μία εκ των οποίων θα προστεθεί στη λίστα των 10 breakthrough technologies μέσα από την ψηφοφορία του κοινού τους επόμενους μήνες, και οι οποίες είναι τα robotaxis, οι θερμικές μπαταρίες, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και το διαστημόπλοιο της SpaceX.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό