27.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

10 εκατ. δολάρια σε όσους δώσουν πληροφορίες για τη Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με πέντε χρηματοδότες της Χαμάς ή οτιδήποτε θα οδηγούσε στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών της ομάδας, ανέφερε το State Department.

Η προσφορά αμοιβής γίνεται μετά από τέσσερις γύρους αμερικανικών κυρώσεων κατά της Χαμάς μετά τη φονική εισβολή της οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία, σύμφωνα με το Ισραήλ, προκάλεσε τον θάνατο 1.200 ανθρώπων. Τα στρατιωτικά αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους υγείας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22.600 ανθρώπων και έχουν μετατρέψει μεγάλο τμήμα του θύλακα σε ερείπια.

Οι πέντε είναι οι Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb, Walid Mohammed Mustafa Jadallah και Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί όλοι ως παγκόσμιοι «τρομοκράτες» από τις ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο σε σχετική του δήλωση.

Ο πρώτος χρηματοδότης, γνωστός ως Hamza, εδρεύει στο Σουδάν, διοικεί πολλές εταιρείες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Hamas και συμμετείχε στη μεταφορά σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη σουνίτικη οργάνωση, ανέφερε το τμήμα.

Τρεις από τους στελέχη της Hamas που αναφέρονται – ο Amer Kamal Sharif Alshawa, ο Ahmed Sadu Jahleb και ο Walid Mohammed Mustafa Jadallah – αποτελούν μέρος του επενδυτικού δικτύου του ομίλου στην Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο.

Οι αμοιβές, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του, θα παρέχονται για πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πηγή εσόδων για τη Χαμάς, μεγάλους δωρητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη Χαμάς, εικονικές εταιρείες που προμηθεύονται τεχνολογία διπλής χρήσης για την οργάνωση και εγκληματικά σχέδια που ωφελούν τη Χαμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό