19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

10 βασικά λάθη που κάνουμε με τα αυγά

Ειδήσεις Ελλάδα

Λατρεύουμε τα αυγά για το πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και για το βραδινό μας γεύμα.

Ωστόσο συχνά δεν καταφέρνουμε να τα πετύχουμε όπως πρέπει. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με βασικά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν μαγειρεύουμε με αυγά, ώστε να τα πετυχαίνουμε κάθε φορά.

 Σπάμε το τσόφλι χτυπώντας το στο πλάι ενός μπολΜην σπάτε τα αυγά σας στην άκρη του μπολ γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να έχετε κομμάτια από τσόφλι στην ομελέτα σας. Χτυπήστε απαλά το αυγό σε έναν επίπεδο πάγκο και έπειτα ανοίξτε το πάνω από το μπολ. Εάν εισχωρήσει κάποιο κομμάτι από τσόφλι χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι τσόφλι για να το ψαρέψετε.

Δεν τα χτυπάμε αρκετάΓια τα αυγά scrambled και τις ομελέτες, το μίγμα θα πρέπει να είναι ένα ομοιόμορφο κίτρινο χωρίς λευκά σημάδια. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι ή αυγοδάρτη χτυπώντας δυνατά εμπρός – πίσω, ακουμπώντας και τις πλευρές της λεκάνης με κάθε χτύπημα.

Μαγειρεύουμε τα αυγά scrambled πολύ βιαστικάΜπορεί τα αυγά scrambled να φαίνονται εύκολα στην παρασκευή τους κι ένα πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε γρήγορα όταν βιαζόμαστε. Όμως, αυτό είναι ένα ακόμη λάθος μας. Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε όταν φτιάχνουμε αυτού του είδους τα αυγά γιατί αν ψηθούν σε υψηλή θερμοκρασία στεγνώνουν υπερβολικά. Αντίθετα, θα πρέπει να μαγειρευτούν σιγά – σιγά και σε χαμηλή θερμοκρασία. Μην ανησυχείτε και πάλι δεν θα σας πάρουν πολύ ώρα.

Προσθέτουμε γάλα στα αυγά scrambledΔεν πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα σε αυτού του είδους τα αυγά μας γιατί αντί να αποκτούν κρεμώδη υφή χάνουν την καλή υφή αλλά και γεύση τους. Αν ψήσουμε τα αυγά μας αργά και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέσα στο τηγάνι θα έχουμε τέλεια, κρεμώδη αυγά.

Αφήνουμε τα αυγά μας να κολλήσουν στο τηγάνιΤα αυγά είναι ο συνδετικός κρίκος σε μια παρασκευή, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι αν δεν προσέξουμε θα κολλήσουν στο τηγάνι σαν κόλλα. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι το τηγάνι μας είναι αντικολλητικό είτε ετοιμάζουμε το γεύμα ενός ατόμου, είτε περισσότερων.

Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό λίπος στο τηγάνισμά τουςΤο να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Το δεύτερο είναι να ρίξουμε κάποιο είδος λιπαρής ύλης. Βούτυρο ή ελαιόλαδο είναι κάποιες καλές επιλογές, τις οποίες δεν θα πρέπει να τσιγκουνευτούμε για να γλιστρήσει ωραία το αυγό μας από το τηγάνι στο πιάτο.

Βάζουμε τα αυγά μας να βράσουν σε νερό που κοχλάζειΔεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα αυγό που ραγίζει κατά το βράσιμο. Για να το αποτρέψουμε αυτό θα πρέπει να βάζουμε τα αυγά μας σε κρύο νερό, έτσι ώστε να ανεβάζουν σταδιακά θερμοκρασία και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βράζουμε αυγά τα οποία είναι πάρα πολύ φρέσκαΤα σφιχτά αυγά γίνονται καλύτερα όταν δεν είναι πολύ φρέσκα. Διαφορετικά, δεν θα ξεφλουδίζονται εύκολα.

Σπάμε αυγά κατευθείαν στο νερό που θέλουμε να τα ποσάρουμεΌταν σπάμε ένα αυγό κατευθείαν στο νερό αυτό διαχωρίζεται και πάει σε όλο το κατσαρολάκι. Οπότε αν θέλουμε να κάνουμε ένα σωστό αυγό ποσέ, το σπάμε πρώτα σε ένα μικρό μπολ και έπειτα το ρίχνουμε απαλά μέσα στο νερό.

Ποσάρουμε τα αυγά μας σε ένα μικροσκοπικό κατσαρολάκιΤα αυγά ποσέ χρειάζονται λίγο χώρο να αναπνεύσουν για να μαγειρευτούν σωστά. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι και να μην το παραγεμίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Διατηρούμε τα αυγά ποσέ μας μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά του γεύματός μας.

:olivemagazine 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό