16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Όχι fake news, όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να «απαντήσει» στην ανάρτηση του πρωθυπουργού πριν τρεις ημέρες, όπου έδινε διευκρινίσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στις παραλίες.

«Για να αποφύγει την κατακραυγή και τις βαριές ευθύνες για την κοιλάδα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός πήγε θάλασσα», αναφέρει αρχικά στο νέο του βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης, φιλοξενώντας απόσπασμα από το αντίστοιχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο λέει ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε «βάζει σε τάξη τις παραλίες μας».

«Όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν θα σας πω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια η WWF το παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση. Η WWF χαρακτηρίζει τον καινούριο νόμο «νόμο καταστροφής των ακτών» γιατί συρρικνώνει τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο των ακτών μας, δεν παρέχει εχέγγυα προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων ενώ καταργεί ακόμα και την ισχνή αδόμητη ζώνη των 30 μέτρων από την ακτή.

Μη μασάτε με τα ψέματα του πρωθυπουργού και στο Tik Tok. Και να θυμάστε. Όχι fake news, όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές».

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι ο νέος νόμος, εκτός των άλλων, διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες για όλους τους πολίτες και προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξηγούσε ότι το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει πολεοδομικά ζητήματα, αφού είναι του υπουργείου Οικονομικών. «Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη που αφορούν τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό