22.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Όχι» της IFAB στους ζωντανούς διαλόγους διαιτητή-VAR

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη διαμάχη για το γκολ του Λουίς Ντίαζ που δεν επικυρώθηκε στο ντέρμπι Τότεναμ-Λίβερπουλ, αν και κανονικό, δεν υπάρχει ένδειξη άμβλυνσης των αντιπαραθέσεων που συνδέονται με το VAR στην Premier League.

Η αγγλική κορυφαία κατηγορία είχε ζητήσει από την IFAB, το όργανο που ρυθμίζει κάθε κανονιστική αλλαγή η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, να μπορεί να στείλει τον ήχο του VAR ζωντανά στο γήπεδο και στην τηλεόραση, την ώρα που οι υπεύθυνοι αποφασίζουν για μια φάση στο γήπεδο.

«Λέω κατηγορηματικά όχι, οι οπαδοί δεν πρέπει να ενημερώνονται ζωντανά», δήλωσε ο γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος της IFAB, Λούκας Μπρουντ στο BBC.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλάνε ταυτόχρονα και θα ήταν αντιπαραγωγικό για οποιονδήποτε να ακούσει όλες αυτές τις φωνές που μιλάνε μεταξύ τους. Επικρατεί χάος», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Δώσαμε το πράσινο φως για να δοκιμάσουμε την επακόλουθη δημοσίευση των αποφάσεων αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ζωντανή επικοινωνία στο κοινό, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το ράγκμπι, γιατί είναι δύο διαφορετικά αθλήματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό