19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Όχι» στον εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Γάζα λένε Αίγυπτος και Ιορδανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, εναντιώθηκαν στις προθέσεις του Ισραήλ να εκδιώξει του παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνόδου κορυφής που διεξήχθη την Τετάρτη στο Κάιρο στις οποίες ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι απορρίπτουν οποιαδήποτε ισραηλινή κίνηση για εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο ηγέτες ανέφεραν επίσης ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Μάλιστα, ζήτησαν από την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει τη χορήγηση επαρκούς βοήθειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας για να περιοριστούν τα «τραγικά δεινά» που βιώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό καθεστώς πολιορκίας.

Πρέπει να φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς

Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «θα διαρκέσει επί πολλούς μήνες ακόμη» δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί.

«Οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο πόλεμος θα κρατήσει ακόμη πολλούς μήνες», είπε ο Χαλεβί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντηση που είχε με στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό