21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Όχι στην ανοχή του μίσους», είπε ο Μπάιντεν για το μακελειό στο Κολοράντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα κατά του μίσους απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά την δολοφονική επίθεση κατά ενός γκέι κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σαφές κίνητρο για την επίθεση αυτή, αλλά γνωρίζουμε ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στόχος αποκρουστικής βίας που πηγάζει από το μίσος», τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος ζητώντας «να γίνοιυν περισσότερα» για την ρυθμιστική πλαισίωση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Jill and I are praying for the families of the five people killed in Colorado Springs, and for those injured in this senseless attack.

While no motive in this attack is yet clear, we know that gun violence has a particular impact on LGBTQI+ communities across our nation.

— President Biden (@POTUS) November 20, 2022

«Μπήκε στο κλαμπ και άρχισε αμέσως να πυροβολεί»: Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, σύμφωνα με την αστυνομία. Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Club Q.

Το Club Q ευχαρίστησε μέσω του Facebook τους ηρωικούς πελάτες που εξουδετέρωσαν τον δράστη και έβαλαν τέλος στην επίθεση.

«Τουλάχιστον δύο πυροβόλα όπλα βρέθηκαν στον χώρο. Εργαζόμαστε για την ταυτοποίηση των όπλων και του ιδίου, αλλά είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε τουφέκι», ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολοράντο.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αν ο Άντερσον Λι Όλντρικ, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έδρασε μόνος. Δεν έχουν δώσει επίσης κανένα στοιχείο για το πιθανό κίνητρο του δράστη.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο εσωτερικό της ντισκοτέκ τον αντιμετώπισαν και πάλεψαν μαζί του. Κατάφεραν να τον σταματήσουν», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας.

Το FBI έχει κληθεί από την τοπική αστυνομία να συνδράμει στην έρευνα.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος εκλεγμένος κυβερνήτης στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε «σοκαρισμένος και συντετριμμένος».

Το κλαμπ είχε ανακοινώσει χθες την οργάνωση βραδιάς «με όλων των ειδών τις ταυτότητες φύλου» με την ευκαιρία της Ημέρα Τρανς Μνήμης που γιορτάζεται την 20ή Νομεβρίου για να τιμήσει την μνήμη της Ρίτα Χέστερ που δολοφονήθηκε το 1998 στις ΗΠΑ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό