20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όχι πειράματα στην ευρωκάλπη, τα μεγάλα έργα θα συνεχιστούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως πρόκειται για μία κρίσιμη εθνική κάλπη που «αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την παράταξή μας«, όπως είπε.  

 «Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας» τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Καλλονή Λέσβου.  

«Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή. Αλλά και για ένα λόγο ακόμα: γιατί πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα, με την ίδια ένταση, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιούμε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρόκειται να ασχοληθεί καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση.

«Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες. Εγώ θέλω να μιλάμε γι’ αυτά τα οποία κάνουμε εμείς, θέλω να μιλάμε για το δικό μας έργο. Θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

«Η χώρα κερδίζει το χαμένο έδαφος γιατί η κυβέρνηση αυτή έσκυψε πάνω στα προβλήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και έλυσε στην πράξη το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίσαμε τον Ιούνιο του 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας εκτενή αναφορά στο όσα αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια το νησί.  «Οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Σήμερα στο νησί είναι πολύ λίγοι αιτούντες άσυλο. Έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες μέρες όπου το νησί «βούλιαζε» στην ουσία από δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν μέσα από μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την εθνική πολιτική, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται, και φυλάσσονται αποτελεσματικά. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς καθορίζουμε ποιος θα μπει στη χώρα και όχι οι διακινητές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

«Τα μεγάλα έργα δεν σταματούν εδώ» 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράδοση του οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι, ενός έργου που για πρώτη φορά δημοπρατήθηκε το 201… 

Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα πόσο σημαντικός είναι, πόσο χρόνο θα γλιτώνετε από τις μετακινήσεις σας και πόσο σημαντική αναπτυξιακή δυναμική θα προσδώσει σε όλη την Δυτική Λέσβο, σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα τα οποία γίνονται και στο λιμάνι του Σιγρίου (…)Τα μεγάλα έργα δεν σταματούν μόνο με την παράδοση του δρόμου» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε για την υλοποίηση όλων των σχεδίων που υλοποιούνται στη Λέσβο, όπως το φράγμα του Τσικνιά και άλλα αντιπλημμυρικά έργα που η κατασκευή τους προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.  

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε τέλος πως θα προχωρήσει και η ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Μυτιλήνης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό