14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Όταν ο Όσκαρ Πιστόριους από δρομέας έγινε ο «φονιάς με τις λεπίδες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα σε ένα βράδυ ο Όσκαρ Πιστόριους είδε όλη του τη ζωή να αλλάζει και όσα είχε καταφέρει στην καριέρα του να χάνουν κάθε αξία. Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου του 2013 η είδηση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ έκανε τον γύρω του κόσμου. «Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης πυροβόλησε θανάσιμα την κοπέλα του νομίζοντας πως είχαν εισβάλει διαρρήκτες στο σπίτι τους». Αυτή ήταν η αρχική εκτίμηση για τα όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Νοτιοαφρικάνος, αφού ξύπνησε από έντονους θορύβους που προέρχονταν από το σπίτι του ζεύγους, πεπεισμένος ότι είχαν μπει μέσα διαρρήκτες, άρπαξε το όπλο που φύλαγε κοντά στο κρεβάτι τους και ενώ βρισκόταν σε ταραχή δεν έβαλε τα προσθετικά του μέλη και πήγε έτσι να αντιμετωπίσει τους δράστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έπειτα από ένα δυνατό χτύπημα της πόρτας του μπάνιου υπέθεσε ότι οι ληστές μπήκαν και κλειδώθηκαν μέσα. Εκείνος χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά άρχισε να πυροβολεί την πόρτα. Τράβηξε την σκανδάλη συνολικά τέσσερις φορές. Ύστερα πήγε να ελέγξει ότι η σύντροφος του είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, αλλά δεν την έβρισκε πουθενά. Υποθέτοντας ότι μπορεί να βρίσκεται και εκείνη μέσα στο μπάνιο έβαλε τα προσθετικά του μέλη και προσπάθησε με όλη του τη δύναμη να σπάσει την κλειδωμένη πόρτα. Όταν τα κατάφερε, είδε την Στέενκαμπ αιμόφυρτη στο πάτωμα. Πανικοβλημένος προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή. Μάταια…

Ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος

Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν με την ιστορία που διηγήθηκε ο Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικάνος ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος για τον φόνο του μοντέλου. Αυτό, μάλιστα, είχε διαρρεύσει από νωρίς στα Μέσα. Τον Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε η δίκη με εκείνον ως τον μοναδικό κατηγορούμενο. Συνολικά 107 μάρτυρες κατέθεσαν για την υπόθεση. Πολλοί από αυτούς υποστήριξαν ότι άκουσαν τα ουρλιαχτά του θύματος και πως ο κατηγορούμενος δεν υπήρχε περίπτωση να μην την είχε ακούσει να φωνάζει. Σύμφωνα με φίλους και οικείους του ζεύγους, ο Πιστόριους ήταν ιδιαίτερα κτητικός και η 30χρονη είχε σκοπό να του ζητήσει διαζύγιο, ενώ οι γείτονες ισχυρίστηκαν ότι ακουγόντουσαν συχνά οι καβγάδες τους, οι οποίοι, μάλιστα, τον τελευταίο καιρό γινόντουσαν ολοένα και πιο έντονοι.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, προσπάθησε να αναπαραστήσει την στιγμή που κατευθύνθηκε προς το μπάνιο χωρίς τα προσθετικά του μέλη. Τα αφαίρεσε μπροστά σε όλους και επιχείρησε να περπατήσει με σκοπό να αποδείξει την αθωότητα του και το πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι χωρίς αυτά.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2014, στον «δρομέα με τις λεπίδες» επιβλήθηκε ποινή πενταετούς φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Έναν χρόνο μετά, έπειτα από πολλές αντιδράσεις, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το 2017, η ποινή του επεκτάθηκε κατά 9 χρόνια. Τον φετινό Μάρτιο είχε αιτηθεί την αποφυλάκιση του, η οποία απορρίφθηκε.

Ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακών τον ερχόμενο Ιανουάριο, 11 χρόνια μετά το έγκλημα που σόκαρε όλο τον κόσμο και να ολοκληρώσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό