18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν ο Τόνι Κούκοτς μοίρασε 15 ασίστ και δημιούργησε το ρεκόρ που έσπασε ο Ζάγκαρς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άρτουρς Ζάγκαρς με μία μοναδική παράσταση στο δημιουργικό κομμάτι με τη φανέλα της Λετονίας κόντρα στην Λιθουανία για τους αγώνες κατάταξης του MundoBasket 2023, έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σε ένα ματς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον σπουδαίο Τόνι Κούκοτς.

Ο Άρτουρς Ζάγκαρς έστρεψε προς το μέρος του τους προβολείς στη νίκη της Λετονίας κόντρα στην Λιθουανία για τους αγώνες κατάταξης του MundoBasket 2023, καθώς μοίρασε 17 ασίστ, έναν αριθμό που τον καθιστά τον παίκτη με τις περισσότερες τελικές πάσες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1994 που ξεκίνησε η καταμέτρηση, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του σπουδαίου Τόνι Κούκοτς.

Ο παλαίμαχος Κροάτης φόργουορντ, στην διοργάνωση του 1994 στην οποία έλαβε το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του, έθεσε ένα ρεκόρ που έμελλε να σπάσει 29 χρόνια αργότερα.

Η Κροατία αντιμετώπιζε την Κίνα στην δεύτερη φάση ομίλων της διοργάνωσης, σε έναν όμιλο μάλιστα που συμμετείχε και η Εθνική Ελλάδος. Οι Κροάτες δεν είχαν συναντήσει μεγάλα προβλήματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, επικρατώντας με το εμφατικό 105-73.

Σούπερ προσφορά* για τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023 | 21+

Το στατιστικό στοιχείο που έγραψε ιστορία από εκείνη την αναμέτρηση, ήταν η εμφάνιση του Τόνι Κούκοτς στον δημιουργικό τομέα. Ο άλλοτε παίκτης των Σικάγο Μπουλς έκανε 15 φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ, σε ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν για την Κροατία, σκόραραν.

Ο Κούκοτς εκείνο το βράδυ πέτυχε νταμπλ – νταμπλ, καθώς φόρτωσε το καλάθι της Κίνας και με 13 πόντους, ωστόσο η επίδοσή του στον τομέα των τελικών πασών ήταν εκείνη που έθεσε τα θεμέλια για την διατήρησή του στην κορυφή της σχετικής λίστας για 29 ολόκληρα χρόνια.

Πριν τον Ζάγκαρς, ο Κάρλικ Τζόουνς του Νότιου Σουδάν “φλέρταρε” με τα πρωτεία, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Κούκοτς, πριν έρθει ο Λετονός γκαρντ και βάλει την σφραγίδα του με 17 ασίστ.

Με δεδομένο ότι χρειάστηκαν 29 χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ του Κούκοτς, μένει να φανεί μετά από πόσα χρόνια θα βρεθεί ο παίκτης που θα βάλει το όνομά του πάνω από τον Ζάγκαρς, καθώς ο 23χρονος γκαρντ της Λετονίας, ανέβασε κατά δύο ασίστ τον πήχη…

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό