16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όταν ο «Ρίμπο» εμφανίστηκε στο Γ.Καραϊσκάκης με διαφορετική φανέλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν 16 Δεκεμβρίου 2007 όταν ο Ριβάλντο επέστρεψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως αντίπαλος με τα χρώματα της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φιλάθλους το Ολυμπιακού και έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του.

Οι διαφωνίες που τον οδήγησαν στην αποχώρηση

Μετά από τρία χρόνια και 5 τίτλους στον Ολυμπιακό (3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα), ο Ριβάλντο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το λιμάνι στις 12 Μάϊου 2007. Το κλίμα της αποχώρησης του ήταν βαρύ, με τον Βραζιλιάνο να έρχεται σε ρήξη με τον τότε πρόεδρο των Πειραιωτών Σωκράτη Κόκκαλη. Στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει κατά την αποχώρηση του ανέφερε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια πως ο Ολυμπιακός δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα: «Ο πρόεδρος δεν κράτησε τον λόγο του. Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα, αλλά ο λόγος και η ειλικρίνεια».

Η τελευταία του συμμετοχή με την «ερυθρόλευκη» φανέλα πραγματοποιήθηκε στον αγώνα κόντρα στον Ιωνικό, με τον «Ρίμπο» να μην πηγαίνει καν στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Από τον Πειραιά στην Φιλαδέλφεια 

Η επόμενη ομάδα του Ριβάλντο ήταν η ΑΕΚ, πράγμα που έφερε έντονες αντιδράσεις από τους φιλάθλους των Πειραιωτών. Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προσφέρει στον Βραζιλιάνο μεγάλο συμβόλαιο . Συμφωνήθηκε να λαμβάνει 1,3 εκατομμύρια ευρώ ως πάγιο ποσό, ενώ σε περίπτωση που η ΑΕΚ προκρινόταν στους ομίλους του Champions League, θα έπαιρνε 200.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ 300.000 ευρώ προβλέπονταν εφόσον κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Βάσει συμβολαίου, είχε ως μπόνους αυτοκίνητα και σπίτι και στο σύνολό τους αυτές οι παροχές, για δύο χρόνια συνεργασίας συνολικά έφταναν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2007 ο Ριβάλντο επέστρεψε στο «Γ.Καραϊσκάκης» ως αντίπαλος αυτή τη φορά. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 με την κεφαλιά του  Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο 83′. Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ριβάλντο. Ο ίδιος δήλωσε μετά: «Απογοητεύτηκα με τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό το κάνουν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους».

Η ημέρα που πήρε το αίμα του πίσω αλλά… το μετάνιωσε 

Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό με σκορ 4-0 και ο Βραζιλιάνος βρήκε αφορμή για καζούρα. Ο πρώην άσος των Πειραιωτών μετά το τέλος του αγώνα σήκωσε το χέρι του, δείχνοντας τέσσερα δάχτυλα, συμβολικά των τεσσάρων γκολ που σκόραρε η Ένωση. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε αυτή του η κίνηση από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς που ήδη δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. 

Βέβαια, λίγο αργότερα έδειξε μετανιωμένος για την χειρονομία του αυτή και σε συνέντευξη του ανέφερε ότι δεν πήγαινε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. «Δεν το έκανα για τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Ήταν λάθος αυτό που έκανα και ξέρω ότι δυσαρέστησα πολύ κόσμο. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω δεν θα το ξαναέκανα. Άλλωστε, δεν το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου. Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την κίνηση αυτή. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Λυπάμαι πολύ».

Τζένη Παπαδοπούλου 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό