17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όταν ο Μπερλουσκόνι έγινε «δικηγόρος» μου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εγκώμιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,  που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, στις 12 Ιουνίου, έπλεξε ο Τουρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε «επικήδειο» άρθρο του που  δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Ο Ερντογάν ανακάλεσε μνήμες από την σχέση του με τον Μπερλουσκόνι λέγοντας ότι ήταν ο πρώτος που τον συνεχάρη μετά τη νίκη του στις  βουλευτικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2002 αλλά και ο πρώτος που τον στήριξε στην «πολιτική του περιπέτεια»

Ο Τουρκος πρόεδρος είχε περάσει 4 μήνες στη φυλακή για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους, μετά την απαγγελία ποιήματος του ούρκου συγγραφέα Ziya Gökalp ενώ είχε χάσει το δικαίωμα του  εκλέγεσθαι μέχρι τον Ιούλιο του 1999.

Όταν έληξε η ποινή του, και ενώ είχε μαλακώσει εντωμεταξύ τον λόγο του, έγινε πρωθυπουργός.

«Ο φίλος μου ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε και με συνεχάρη για την εκλογική μου νίκη. Είπε ότι η  απαγόρευση ήταν απαράδεκτη και με κάλεσε στη χώρα του. Συναντηθήκαμε στη Ρώμη και είχαμε μια εκτενή συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας και τα θέματα της ΕΕ. Μου είπε: «Βρίσκεσαι τώρα στο σπίτι του καλύτερου φίλου σου στην Ευρώπη. Θα καλέσω τους φίλους του πρωθυπουργού μου στην ΕΕ και θα λειτουργήσω ως δικηγόρος σου», θυμήθηκε ο Ερντογάν.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υποστήριζε πάντα τη χώρα μας στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Είπε ότι επίσης ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν επίσης ένας πολιτικός άνδρας που αγαπούσε και σεβόταν το τουρκικό έθνος και έδινε μεγάλη αξία στην Τουρκική Δημοκρατία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό