20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν ο καρκίνος «νικάει» και ο αθλητισμός θρηνεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αθλητισμός έχει στερηθεί πολλά αστέρια λόγω της πιο δύσκολης μάχης, εκείνη του καρκίνου. Το ποδόσφαιρο έχει μείνει φτωχότερο μετά τον θάνατο του Πελέ, η Ελλάδα θρήνησε τον σπουδαίο Αλέξανδρο Νικολαΐδη και το μπάσκετ «έχασε» τον Έρικ Μοντρός.

Τζιανλούκα Βιάλι | 6 Ιανουαρίου 2023

Την τελευταία του πνοή άφησε σαν σήμερα το 2023 ο Τζιανλούκα Βιάλι, έπειτα από μια πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Η είδηση του θανάτου του βύθισε το ιταλικό ποδόσφαιρο στο πένθος, αφού ήταν ένας εκ των πιο αγαπημένων προσώπων της χώρας. Λίγο πριν αποβιώσει, είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τον ρόλο του στην ιταλική ομοσπονδία του ποδοσφαίρου. Πέντε χρόνια έδινε δύσκολη μάχη με την αρρώστια, που δεν κατάφερε τελικά να νικήσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίνισα Μιχαΐλοβιτς | 16 Δεκεμβρίου 2022

Λίγο καιρό νωρίτερα, ο θάνατος του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σκόρπισε την θλίψη στην Ιταλία. Ο Σέρβος είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα στην χώρα, έπειτα από τις θητείες του στις Ρόμα (1992-94), Σαμπντόρια (1994-98), Λάτσιο (1998-04) και Ίντερ (2004-06). Ο Μιχαΐλοβιτς αντιμετώπιζε μια επιθετική μορφή λευχαιμίας, από τον Μάρτιο του 2019. Είχε ξεκινήσει από καιρό να υποβάλλεται σε θεραπείες. Στις 29 Οκτωβρίου του 2019 έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών και λίγο αργότερα παραιτήθηκε από τον πάγκο της Μπολόνια για να επικεντρωθεί στην υγεία του.

Πελέ | 29 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Δεκεμβρίου του 2022. Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρω του κόσμου και κυριάρχησε στα Μέσα για πολλές μέρες. Ο «βασιλιάς» βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2021 διαγνώστηκε με όγκο στο παχύ έντερο. Υποβλήθηκε σε μια σειρά από επεμβάσεις και χημειοθεραπείες, μέχρι που στις 30 Νοεμβρίου 2022 εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η αρρώστια τον νίκησε έναν μήνα μετά, το ποδόσφαιρο έμεινε φτωχότερο, αλλά η μεγαλειώδης κληρονομία του έχει χαραχτεί για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιόχαν Κρόιφ | 24 Μαρτίου 2016

Ένας ακόμη αστέρας του ποδοσφαίρου «έφυγε» από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο. Ο Γιόχαν Κρόιφ έδινε χρόνια μάχη με την σκληρή αυτή αρρώστια και υποβαλλόταν σε θεραπείες, για τις οποίες ήταν πολύ θετικός. Μάλιστα, μερικές βδομάδες πριν αποβιώσει έλεγε ότι «προηγείται του καρκίνου στο ημίχρονο με 2-0». Ο καρκίνος τον χτύπησε στους πνεύμονες και τελικά ο Κρόιφ απεβίωσε στις 24 Μαρτίου του 2016. Η Ολλανδία θρήνησε για τον χαμό του, και μαζί όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος.

Στέλιος Σεραφείδης | 4 Ιανουαρίου 2022

Ο «θρύλος» της ΑΕΚ, Στέλιος Σεραφείδης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 4 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 86 ετών. Ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της «Ένωσης» και έχει χαράξει το όνομα του δίπλα από το όνομα της ομάδας. Για 70 χρόνια υπηρέτησε τον σύλλογο. «Τον θάνατο δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλά τα τελευταία χρόνια περνάει από το νου. Θα το προλάβουμε; Και εγώ και πολλοί άνθρωποι που είναι της ίδιας ηλικίας», είχε πει το 2019.

EUROKINISSI
Αλέξανδρος Νικολαΐδης | 14 Οκτωβρίου 2022

Η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη «έσκασε» σαν βόμβα και σκόρπισε την θλίψη στο πανελλήνιο. Ο αθλητής του τάε κβον ντο πάλεψε επί δύο χρόνια με μια σπάνια μορφή καρκίνου και τελικά «έφυγε» από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου του 2022. Τη μέρα που απεβίωσε, αναρτήθηκε ένα συγκλονιστικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό, στο οποίος εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. 

«Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς», έγραψε μεταξύ άλλων.

EUROKINISSI
Ηλίας Θεοδώρου | 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ελληνοκαναδός Ηλίας Θεοδώρου απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022, μετά από την μάχη που αντιμετώπιζε με τον καρκίνο του πάγκρεας. Είχε διακριθεί στον χώρο του MMA, ενώ, έφτασε ως το UFC. Την αρρώστια δεν την μοιράστηκε με κανέναν, αλλά πάλεψε σιωπηλά μόνος του.

Έρικ Μοντρός | 18 Δεκεμβρίου 2023

Τον Μάρτιο του 2023 ο Έρικ Μοντρός είχε διαγνώστηκε με καρκίνο. Κατευθείαν ξεκίνησε τις θεραπείες, αλλά μερικούς μήνες αργότερα «έσβησε» και βύθισε τον μπασκετικό κόσμο στη θλίψη. Από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και τις αρχές του 00′, ο Μοντρός αγωνιζόταν στο NBA, με τις φανέλες των Μπόστον Σέλτικς, Ντάλας Μάβερικς, Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Φιλαντέλφια Σίξερς, Ντιτρόιτ Πίστονς και Τορόντο Ράπτορς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό