24.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Όταν ο Δομάζος «έσπασε» το ρεκόρ συμμετοχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κυριακή της 11ης Μαΐου του 1980, ήταν μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για το ποδόσφαιρο το ίδιο, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έπαιζαν μεταξύ τους για το πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες να επικρατούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (1-0). Ωστόσο, το ρεκόρ του Μίμη Δομάζου για τις 500 συμμετοχές στην Super League 1 «έκλεψε» τα βλέμματα. 

Ο «στρατηγός», έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος σημειώνει 500 ματς. Αυτό το ρεκόρ, δεν έχει καταρριφθεί ακόμα, αλλά πολλοί προσπάθησαν να το «σπάσουν». Ο Δομάζος σταμάτησε στις 538 αναμετρήσεις «γράφοντας» επίσης 134 τέρματα με τον Παναθηναϊκό. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν περάσει το «φράγμα» των 500 συμμετοχών. 

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Χαλκηδόνα/509 συμμετοχές)

Ο Έλληνας χαφ, γεννημένος στην Κοζάνη το 1965, ανδρώθηκε στην ομάδα του ΟΦΗ, από όπου πήρε μεταγραφή το 1993 για τον Παναθηναϊκό. Με τους «πράσινους», θα κάνει 73 εμφανίσεις κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα, ενώ ήταν από τους βασικούς παίκτες στην πορεία του 1996, όταν το «τριφύλλι» κατάφερε να πάει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Λίγα χρόνια μετά θα μετακομίσει ξανά για τον αγαπημένο του ΟΦΗ το 1996, για να «φτάσει» με την κρητική ομάδα τις 416 συμμετοχές. 

Γιώργος Κούδας (ΠΑΟΚ/504 συμμετοχές)

Ο εμβληματικός αρχηγός του «δικεφάλου», ξεκίνησε την καριέρα στους Θεσσαλονικείς το 1963. Όντας ΠΑΟΚ από μικρή ηλικία, με την ομάδα… της καρδιάς του κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, μέσα σε 504 αγώνας μαγείας, καθώς ο Κούδας φημιζόταν για την τεχνική του κατάρτιση!

Θωμάς Μαύρος (Πανιώνιος, ΑΕΚ/501 συμμετοχές)

Ο Έλληνας επιθετικός, ανδρώθηκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά ποδοσφαιρικά έγινε «μύθος» την περίοδο όπου ήταν ποδοσφαιριστής της «ένωσης». Εκεί, ο Θωμάς Μαύρος σε 278 πέτυχε 174 γκολ, κατακτώντας δύο πρωτάθλημα και ισάριθμα κύπελλα με την ΑΕΚ. 

Πολλοί ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να «σπάσουν» το ρεκόρ συμμετοχών στην μεγάλη κατηγορία του Μίμη Δομάζου και δεν κατάφεραν να γίνουν το νούμερο ένα στην λίστα. Όμως, ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί κάποιος άλλος να καταρρίψει τον «στρατηγό». 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό