17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Όταν Νοβίτσκι και Γουέιντ μας είπαν ταυτόχρονα «αντίο» σε τρομακτικές συμπτώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συμπτώσεις στη ζωή μπορεί να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα, μπορεί όμως και να αναδεικνύουν συμβολισμούς που αρέσουν σε όσους πιστεύουν στη μοίρα και σε σημαδιακές καταστάσεις, όπως αυτές της 9ης Απριλίου του 2019.

Ήταν εκείνη η ημέρα πριν πέντε χρόνια, όταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Ντουέιν Γουέιντ, δύο θρύλοι του παγκοσμίου μπάσκετ έλεγαν ταυτόχρονα «αντίο» στην ενεργό δράση και το NBA. Και όταν λέμε ταυτόχρονα, όχι μόνο το εννοούμε αλλά έρχεται και η απίθανη σύμπτωση που τους θέλει να έχουν το ίδιο ακριβώς τέλος στις πλούσιες σταδιοδρομίες τους.

Το… τρομακτικά παρεμφερές «αντίο» δύο θρύλων του μπάσκετ

Γνωρίζοντας πως οι δύο παίκτες έμελλε να «κρεμάσουν τα παπούτσια τους» με το πέρας της σεζόν 2018-19, αμφότεροι ψηφίστηκαν από τον κόσμο προκειμένου να λάβουν μέρος στο All-Star Game εκείνου του Φεβρουαρίου σε ένα κοινό «last dance». Ωστόσο, η μοίρα τούς επιφύλασσε μια «τρομακτική» σύμπτωση η οποία τους ήθελε να δίνουν το προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν στις έδρες των ομάδων τους και να έχουν την ίδια ακριβώς επιθετική παραγωγικότητα και με… ασύλληπτα παρόμοιο σκορ κόντρα στους αντιπάλους τους.

Τι εννοούμε; Το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2019, ο Ντιρκ Νοβίτσκι πετύχαινε 30 πόντους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Ντάλας Μάβερικς για την κανονική περίοδο, συνεισφέροντας στην νίκη επί των Φοίνιξ Σανς με σκορ 120-109.

Την ίδια μέρα, ο Ντουέιν Γουέιντ έλεγε «αντίο» στο κοινό του, αγωνιζόμενος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ για τη σεζόν, πετυχαίνοντας 30 (!) πόντους στη νίκη επί των Φιλαδέλφεια 76ερς με 122-109!!!

Καταλαβαίνει κανείς πως επρόκειτο για μια άκρως συμβολική σύμπτωση που ένωσε το κύκνειο άσμα δύο τεράστιων προσωπικοτήτων του μπάσκετ. Δύο παικτών που μεταξύ άλλων μεγαλούργησαν με αποκορύφωμα την δεκαετία του 2000 αλλά και του 2010, ενώ τέθηκαν αντιμέτωποι δύο φορές στο πλαίσιο των Τελικών του πρωταθλήματος, κατακτώντας έκαστος από ένα δαχτυλίδι απέναντι στον άλλον (ο Γουέιντ το 2006 και ο Νοβίτσκι το 2011).

Είναι από τις ιστορίες του αθλητισμού που δίνουν αφορμή -ειδικότερα σε όσους πιστεύουν σε τέτοιου είδους συμβολισμούς- για να αναδειχθεί λίγο παραπάνω η τεράστια αξία δύο παικτών που ήταν τόσο διαφορετικοί στο παρκέ, αλλά τύγχαναν της ίδιας σπουδαίας αναγνώρισης εντός και εκτός των παρκέ.

Αλέκος Χρυσικόπουλος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό